Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Είναι ίδιας ιδιοκτησίας με το «Δυόσμο» στη Φρεαττύδα, που εστιάζει στις πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, έχει όμως το δικό της στιλ. Η «Ατραξιόν», που έκανε μόλις πρεμιέρα στη Δραπετσώνα (στο χώρο που νωρίτερα βρισκόταν το εστιατόριο «Αναδρομή»), από τον εξωτερικό της χώρο, ο οποίος είναι σπαρμένος με γαλάζιες μεταλλικές καρέκλες, χαζεύει τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Το καινούργιο, λιτοδιακοσμημένο «μεζετζίδικο», που βρίσκεται κοντά στην Πύλη 1, κινείται στον άξονα του ούζου και του τσίπουρου, και το ανατολίτικο πνεύμα είναι εμφανές σε αρκετούς από τους μεζέδες του καταλόγου. Ανάμεσα στις προτάσεις του θα συναντήσεις χαϊντάρι, που είναι μια παραλλαγή του τζατζικιού με καρότο, καραμανλίδικα πιτάκια με σουτζούκι, τηγανητό τουρλού και ρεβιθοκιοφτέδες, κασέρι σαγανάκι με πιπερόμελο, μπαμπάτσικους κεφτέδες, αλλά και συκώτι και μοσχαρίσια γλώσσα με καυτερή σάλτσα. Μπορείς βέβαια να ακολουθήσεις και θαλασσινή ρότα, με μπακαλιάρο με μαύρη σκορδαλιά, κοντοσούβλι καλαμάρι ή γόπες σαβόρο. Περισσότερα μόλις το επισκεφτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.