Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες

Πληθωρικά πιάτα από τον έμπειρο σεφ Μάκη Κουτσονίκα στο μικρό μαγαζί της Καλλιθέας με το μαγικό όνομα «Μανδραγόρας».

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 1

Ο χώρος διατηρεί την ιδιαίτερη ρετρό διακόσμησή του με πέτρα, ξύλο και πλακάκια και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά. Στην κουζίνα ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας (εργαζόταν για εννιά χρόνια στο εστιατόριο «Αγορά Select») προτείνει μια πληθωρική, νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες. Η βελούδινη φάβα από ρεβίθι με φιλετάκια από καπνιστό χέλι και κρεμμύδια είναι μια καλή αρχή, ενώ όποιος συμμερίζεται τη μεγάλη αγάπη του σεφ για το τυρί δεν θα ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει: φέτα «μπουγιουρντί» ψημένη στο φούρνο, με πιπεριά, ντομάτα, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα, χαλούμι στη σχάρα με ντομάτα και λάδι βασιλικού, κεφαλοτύρι σαγανάκι σβησμένο με ούζο, φέτα τυλιχτή σε φύλλο με μέλι, ξίδι και μαυροκούκι, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά και γραβιέρα…

Νόστιμη ελληνική κουζίνα δουλεμένη με μικρές καινοτόμες ιδέες - εικόνα 2

Όσο για τα κυρίως, το ριζότο μαζί με στάρι, μανιτάρια και κρέμα ελληνικής τρούφας μάς κέρδισε με τον ιδιαίτερο συνδυασμό των υλικών και την ενδιαφέρουσα υφή του. Το κοκκινιστό μοσχαρίσιο χτένι με λιαστή ντομάτα και ταλιατέλες ήταν πραγματικό λουκούμι, θα ήθελε όμως πιο πυκνή και δεμένη τη σάλτσα του. Σπουδαία συνοδεία τα τραγανά λευκά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου στο τρυφερό ψαρονέφρι. Το πληθωρικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με καπνιστό τυρί Βερμίου και μαρμελάδα από μπέικον έχει προοπτικές, κυρίως αν λιγοστέψει το τυρί και η μαρμελάδα είναι λιγότερο γλυκιά. Σερβίρονται ακόμη πολλά πιάτα ημέρας –κυρίως της ώρας– αλλά και ζυμαρικά γραμμένα στο μαυροπίνακα πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Συνοδεύονται από τσίπουρα, ούζα και μπίρες, ενώ οι μερίδες είναι ικανοποιητικές και οι τιμές φιλικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.