Η λίμνη των (μυσταγωγικών) δείπνων

Μπάνιο, καφές και φαγητό στην όχθη της Λίμνης της Βουλιαγμένης με φόντο τα επιβλητικά βράχια ή αλλιώς αυγουστιάτικο τάιμ άουτ σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Αττικής.

Η λίμνη των (μυσταγωγικών) δείπνων

Μπάνιο, καφές και φαγητό στην όχθη της Λίμνης της Βουλιαγμένης με φόντο τα επιβλητικά βράχια ή αλλιώς αυγουστιάτικο τάιμ άουτ σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Αττικής.

Η λίμνη των (μυσταγωγικών) δείπνων - εικόνα 1

Ιαματικό μπάνιο σε γαλαζοπράσινα υφάλμυρα νερά με ολίγον από fish spa (τα μικρά ψαράκια Garra Rufa σου κάνουν φυσική απολέπιση), επιβλητικά βράχια, «απαγορευμένες» σπηλιές… Από τα πιο όμορφα τοπία της Αττικής, η Λίμνη Βουλιαγμένης, με μόλις 25 χλμ. να τη χωρίζουν από το κέντρο της πόλης, είναι μια πολύ καλή ιδέα αν έχετε κατά νου ένα ατμοσφαιρικό αυγουστιάτικο τάιμ άουτ. Μπορείτε να χαλαρώσετε στις όχθες της πίνοντας τον καφέ σας, κι αδειάζοντας το μυαλό σας από πόλη και σκοτούρες, μπορείτε και να καθίσετε για φαγητό, διαλέγοντας είτε το πιο προσιτό casual εστιατόριο (φετινή άφιξη) που εστιάζει στο grill (βλ. μπιφτέκια μοσχαρίσια και λαχανικών, κεμπάπ γιαουρτλού, χοιρινά μπριζολάκια, κοντοσούβλι κοτόπουλο) είτε στο ξύλινο ντεκ του πιο μοντέρνου βραδινού ρεστοράν του χώρου, την κουζίνα του οποίου επιμελείται και φέτος ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης. Ανάμεσα στις προτάσεις του τελευταίου θα συναντήσετε ρολάκια σπανακόρυζου σαν σούσι με μελίχλωρο αβγοτάραχο, κριθαρότο με γαρίδες και γλυκάνισο, φιλέτο σολομού σε βλητόριζο, μπέργκερ με μπιφτέκι από βουβαλίσιο κρέας με καραμελωμένα κρεμμύδια, γραβiέρα και μουστοπιπεριά Φλωρίνης, ταλιάτα από Black Angus με σάλτσα αγιορείτικου κρασιού...

Η λίμνη των (μυσταγωγικών) δείπνων - εικόνα 2

Όταν πια σουρουπώσει, η λίμνη, χαμηλότονα φωτισμένη, έχει μια αίσθηση σχεδόν μυσταγωγική. Έχετε υπόψη, δε, ότι η σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ιστορίας της λίμνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, θα προσθέσει τον Σεπτέμβριο έξτρα λόγους για αυτοκινητάδα μέχρις εκεί. Η πρώτη, με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία», θα πραγματοποιηθεί στις 7/9 με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και με σολίστ τη διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένη Ουκρανή πιανίστα Anna Fedorova.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.