Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Σ' αυτό το all-day café & wine bar στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage/παιγνιδιάρικη διάθεση είναι παντού.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Στο all-day café & wine bar «Παλιάτσος» στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage διάθεση είναι παντού, από τη σάλα με τα έπιπλα-αντίκες και το μεγάλο, υπέροχο, ξύλινο μπαρ μέχρι τον όμορφο, δροσερό εξωτερικό χώρο με τα διάσπαρτα τραπεζάκια και το δεύτερο σκεπαστό, υπέροχο μπαρ. Τα εξαιρετικά κοκτέιλ προσφέρονται όλη την ημέρα –classic, signature και twisted cocktails σε επιμέλεια του ταλαντούχου bartender Κωνσταντίνου Λύτρα– και το ενδιαφέρον μενού, σε επιμέλεια του έμπειρου σεφ Διονύση Παπανικολάου, συνδυάζει δημοφιλή ελληνικά delicatessen και γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με ένα κομψό fingerfood με αβγοτάραχο Τρικαλινός και συκομαΐδα πάνω σε μικρούτσικα αφράτα μπλίνι και συνεχίσαμε με γαρίδες σχάρας πάνω σε σάλτσα από αμαγείρευτη ντομάτα με σος πέστο – μια φρέσκια και πολύ καλοκαιρινή γεύση. Η πίτσα «Παλιάτσος» έπαιρνε πόντους από το χοιρομέρι Καρδίτσας και τα αρωματικά, αλλά είχε ανάγκη από μια καλύτερα ψημένη ζύμη. Τρυφερή η ταλιάτα μόσχου 12 μηνών με ανθό (αλάτι) Μεσολογγίου και τραγανά λαχανικά σχάρας, νόστιμο το ριζότο με φρέσκο τόνο και σόγια, με τεχνικές αδυναμίες όμως – πιο μαγειρεμένα από όσο έπρεπε και το ρύζι και οι γαρίδες.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 2

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με μια σειρά από εξαιρετικά κοκτέιλ: Τhe Boufon με τεκίλα, λάιμ, πουρέ μάνγκο και καυτερά bitters, Pierrot με παλαιωμένο ρούμι, λάιμ, σιρόπι πικραμύγδαλου και ιβίσκου και αρωματικά bitters και Jester με Regina di miele (ελληνικό αλκοολούχο εκχύλισμα από μέλι), σιρόπι σύκο και bitters δαμάσκηνο. Θεϊκός ο χαλβάς με γάλα, μαύρες σταφιδούλες, κουκουνάρι, ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα. Τα φώτα που χαμηλώνουν μετά τη δύση του ηλίου και οι μουσικές κυρίως από βινίλια σε funky και rock & roll ήχους, θα σας κλέψουν την καρδιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιάτσος

Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.