Οι γεύσεις στο «Porto Kea Suites» στη Τζιά έχουν το άγγιγμα του Λευτέρη Λαζάρου

Αφού κάνεις τις βουτιές σου στην Κορρησία και τις βόλτες σου στην Ιουλίδα και στο γραφικό Βουρκάρι, στο κοντινότερο στην Αθήνα κυκλαδονήσι μπορείς κάλλιστα να χαρείς κι ένα λαβράκι με τριλογία αγκινάρας Ιερουσαλήμ.

Οι γεύσεις στο «Porto Kea Suites» στη Τζιά έχουν το άγγιγμα του Λευτέρη Λαζάρου

Αφού κάνεις τις βουτιές σου στην Κορρησία και τις βόλτες σου στην Ιουλίδα και στο γραφικό Βουρκάρι, στο κοντινότερο στην Αθήνα κυκλαδονήσι μπορείς κάλλιστα να χαρείς κι ένα λαβράκι με τριλογία αγκινάρας Ιερουσαλήμ.

Οι γεύσεις στο «Porto Kea Suites» στη Τζιά έχουν το άγγιγμα του Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 1

Καθώς η σχέση της γαστρονομίας με τον τουρισμό ισχυροποιείται, όλο και περισσότερο στα νησιά κάνουν κινήσεις ώστε να ανεβάσουν τις γευστικές τους επιδόσεις, πολλές φορές σε συνεργασία με καθιερωμένους σεφ. Δεν είναι πια μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη. Είναι κι επιχειρηματίες σε πιο low profiled προορισμούς που κάνουν το επόμενο βήμα, βάζοντας τη γεύση σε πρώτο πλάνο. Πρόσφατα βρεθήκαμε στην Τζιά, που, μόλις μια ώρα από το Λαύριο, είναι ιδανική και τόσο για ήσυχες, σχετικά, διακοπές όσο και για μίνι αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Εκεί, το καλαίσθητο «Porto Kea Suites» , μέλος των Small Luxury Hotels of the World και της Hotel Brain, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία του Αϊ-Γιώργη, στο δρόμο για το γραφικό -και... κοσμοπολίτικο- Βουρκάρι, αποφάσισε φέτος να ενισχύσει την πρότασή του με γεύσεις σε επιμέλεια του Λευτέρη Λαζάρου.

Οι γεύσεις στο «Porto Kea Suites» στη Τζιά έχουν το άγγιγμα του Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 2

Το ξενοδοχείο του Γιώργου και της Ρούλας Δημητρίου, που συνδυάζει σύγχρονη αισθητική, με όμορφα αποικιακά στοιχεία και κυκλαδίτικες πινελιές, αποπνέει χαλαρή πολυτέλεια και φροντίδα. Ήδη από το πρωινό με τις πίτες που αλλάζουν σε καθημερινή βάση (σπανακόπιτα, τυρόπιτα, γλυκιά κολοκυθόπιτα κ.ά), τα λαλάγγια, τα χειροποίητα μπισκότα, τα κέικ, το θυμαρίσιο μέλι και τα τυριά, φαίνεται η προσοχή που έχουν δώσει στο κομμάτι του φαγητού. Το ότι αρκετά από τα σνακ της μεσημεριανής κάρτας του εστιατορίου του «Porto Kea Suites», πάντα με το άγγιγμα του γνωστού σεφ, σερβίρονται και στην αμμουδερή παραλία της Κορρησίας απέναντι, είναι πολύ καλή ιδέα: το να τρως πλάι στο κύμα, πλάι στα αλμυρίκια, φορώντας το μαγιό σου, ρουφώντας λιακάδα σε mood καλοκαιρινής ραθυμίας ένα νοστιμότατο καπνιστό ξιφία παρέα με ζουμερή ντομάτα φούρνου, ή μια τυλιγμένη σε ξηρούς καρπούς γραβιέρα Νάξου που συνοδεύεται με μια εκφραστική μαρμελάδα τομάτας αρωματισμένη με θυμάρι και φλούδες πορτοκαλιού είναι κανονικό θερινό μπόνους.

Οι γεύσεις στο «Porto Kea Suites» στη Τζιά έχουν το άγγιγμα του Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 3

Κι αν το γεύμα έχει πιάτα λειτουργικά και νόστιμα, with a twist, για το δείπνο, πλάι στην φωτισμένη πισίνα, με φόντο τα διώροφα bungalows φτιαγμένα από τζιωτικη πέτρα και τους κήπους, ο σεφ έχει επιλέξει λίγο πιο μοντέρνο ύφος, συνδυάζοντας στα πιάτα ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία: μια πυκνή σούπα κίτρινης κολοκύθας με μενταγιόν αστακού και κολοκυθόσπορο, φινετσάτη, πλούσια σε γεύση, λόγου χάρη ή ένα ζουμερό λαβράκι με τριλογία αγκινάρας Ιερουσαλήμ, φύλλα παντζαριού και πίκλες μουσταρδας.

Κορισσία, Τζια, 2288022870, www.portokea-suites.com

Οι γεύσεις στο «Porto Kea Suites» στη Τζιά έχουν το άγγιγμα του Λευτέρη Λαζάρου - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.