Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky»

Είναι η τρίτη χρονιά που το ταϊλανδέζικο εστιατόριο στήνει τους αστικούς του τροπικούς στην κορυφή ενός κόκκινου κτιρίου στα Κάτω Πετράλωνα.

Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky»

Είναι η τρίτη χρονιά που το «Andaman» στήνει τους αστικούς του τροπικούς στην ταράτσα ενός κόκκινου κτιρίου στα Κάτω Πετράλωνα. Εκεί, στα ψηλά, με ισχυρές δόσεις έντονων χρωμάτων, χειροποίητα φωτιστικά, ένα στέγαστρο από φύλλα πάνω από το μπαρ, φοίνικες και μπανανιές στα παρτέρια, σε περιμένει ένα από τα πιο καλοκαιρινά σποτ του κέντρου. Και μαζί του, μια νόστιμη πάπια μαρινάτη/καπνισμένη που σερβίρεται είτε με γλυκιά hoisin είτε με σάλτσα σόγιας με λαχανικά, λουκουμεδένιες τηγανητές γαρίδες με μαυροσούσαμο που περιχύνονται με σάλτσα λάιμ (θα την προτιμούσα σερβιρισμένη χωριστά, γιατί έτσι ποτίζουν και χάνεται η τραγανή αίσθηση της γαρίδας), καθώς και γαρίδες σε γήινη σάλτσα τεσσάρων διαφορετικών ειδών μανιταριών, με λαχανικά, ξερό κρεμμύδι και φρέσκο τζίντζερ.

Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky» - εικόνα 1

Άμα είσαι φαν της κάψας και των μπαχαρικών, πάρε το κόκκινο κάρι που φτιάχνει η Ταϊλανδέζα κυρία Τικ και σου μουδιάζει τη γλώσσα, είτε με κοτόπουλο, είτε με πάπια, είτε με χοιρινό, είτε με γαρίδες, είτε σε χορτοφαγική εκδοχή. Για αντίβαρο, μπορείς πιεις ένα φρουτώδες Thai tea (τζιν αρωματισμένο με πράσινο τσάι, γλυκό κουταλιού άγριο μύρτιλο και καπνιστή κανέλα) που το φέρνουν σε πορσελάνινο ταϊλανδέζικο τσαγιερό ή ένα Wasabee, με τζιν κι αυτό, αγγούρι, wasabi και εσπεριδοειδή^ το wasabi ίσα-ίσα που ακούγεται και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο δροσερό παρά καυτερό.

Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky» - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας τη στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, θα βρεθείς στο πάνω επίπεδο της ταράτσας, σ’ ένα μικρό «μπαλκόνι» που έχει το δικό του μικρό μπαράκι, απέναντι από μια τοιχογραφία σε στιλ γκράφιτι της Καταρίνα Βασίλκοβα κι ένα τραπέζι-κροκόδειλο που το περιτριγυρίζουν πολύχρωμα πουφ. Εκεί μπορείς να καθίσεις και μόνο για ποτό, χαζεύοντας ουρανό και Πειραιώς την ώρα που στην κονσόλα εναλλάσσονται world, jazzy, lounge μουσικές. Εμείς φύγαμε με το «Τajabone» του Σενεγαλέζου Ιsmael Lo στ’ αφτιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.