Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό»

Μια λιτά μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα με σύγχρονο, κατά βάση, ρεπερτόριο περνάει το πρώτο της καλοκαίρι στην οδό Φοίβης.

Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό»

Πίσω από τη θαλασσινή ταβέρνα «Στον Αφρό», που δεν έχει πολύ καιρό που εμφανίστηκε στην οδό Φοίβης στη Γλυφάδα, βρίσκονται ο Δημήτρης Δρυς και οι Χάρης Σταμνόπουλος και Γιώργος Πασπαράκης του ιαπωνικού «Kazoku». Σε γκρι και «σπασμένο» λευκό με φιστικί λεπτομέρειες, το εσωτερικό της έχει τραπέζια στρωμένα με πλακάκι που θυμίζει Μαρόκο και μια χαρακτηριστική χειροποίητη οινοθήκη, οι ξύλινες επιφάνειες της οποίας μοιάζουν με κύματα. Πράσινες και μαύρες καρέκλες παίρνουν τον αέρα τους στην πρασιά, και στην κουζίνα ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος ετοιμάζει μοντέρνας λογικής πιάτα όπως χταπόδι ξιδάτο με λιαστή ντομάτα και κάππαρη, σολομό gravlax σε ούζο και παντζάρι, καλαμαράκι τηγανητό με ντιπ αγιολί με εστραγκόν, σπιτικά fish & chips, σαλάτα «σπανακόπιτα», λινγκουίνι με καραβιδοουρά και λάδι τρούφας, καθώς επίσης και ψάρια ημέρας στη σχάρα ή σε κρούστα αλατιού. Περισσότερα για τις επιδόσεις τους θα σας γράψουμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό» - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.