Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα

Εδώ δεν έχει φούσκες και καραβίδες. Έχει γαρδούμπες και αρνίσιες συκωταριές. Στη Μεταμόρφωση ο Βασίλης Ακρίβος πιλοτάρει σε άλλη πίστα, αυτήν της χασαπο­ταβέρνας.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα

Εδώ δεν έχει φούσκες και καραβίδες. Έχει γαρδούμπες και αρνίσιες συκωταριές. Στη Μεταμόρφωση ο Βασίλης Ακρίβος πιλοτάρει σε άλλη πίστα, αυτήν της χασαπο­ταβέρνας.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα - εικόνα 1

Ανήσυχο πνεύμα ο Βασίλης Ακρίβος. Μετά το αντισυμβατικό «Ψάριστον», τις πολύστροφες θαλασσινές μεζεδο-ιστορίες του «Αιόλου 68» και το ντελικατέσεν «Umami Tales» στη Σοφοκλέους, όπου βρίσκεις από τσάγια μέχρι φύκια και κάτι καυτερές σάλτσες που σχεδόν τερματίζουν την κλίμακα Scovilles, αποφάσισε να παίξει και στο τερέν του κρέατος. Κάπως έτσι προέκυψε το «Γίδι» στη Μεταμόρφωση, που πήρε πριν από λίγο καιρό τη θέση τουεπίσης δικού του «Tsipoutapas» – εδώ έχει στο πλευρό του την κόρη του Σταυρούλα. Καθώς η κλεισμένη με γυαλί κουζίνα έχει πιάσει πόστο έξω, στα αριστερά της εισόδου του κτίσματος του ’50 με τους παλιούς πέτρινους τοίχους, από κάθε τραπέζι της αυλής βλέπεις τον Γιάννη Κουστένη επί το έργον και μαζί του τα φορτωμένα τσιγκέλια, τον ξύλινο πάγκο του χασάπη και τις ψησταριές – σαν κρεατολαγνικό ταμπλό βιβάν.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα - εικόνα 2

Κάτω από τις μεγάλες μουριές και τα κρεμασμένα λαμπιόνια, δίπλα στις γλάστρες με τα γεράνια, εκκίνηση σφυρίζουν απλά και ωραία αγγουροντομάτα με μπόλικο κρεμμύδι, τραγανή αλμύρα και απαλή, βουτυράτη φέτα. Οι μακαρούνες, στακάτες στο δόντι, βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια, ποτίζουν μπόλικη γεύση προτού πασπαλιστούν με μυζήθρα και θα σας έλεγα να μην τις χάσετε, το μοσχαρίσιο λουκάνικο που φτιάχνουν οι ίδιοι είναι άκρως κρεατένιο και στην τρυφερή αρνίσια συκωταριά λαδορίγανη, που προσγειώνεται στο τραπέζι μέσα στο τηγάνι της, είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα - εικόνα 3

Το χοιρινό μπριζολάκι από Iberico ελληνικής εκτροφής είναι πολύ καλό και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι –κατά το ήμισυ με κιμά από σιτεμένο κρέας– σου κάνει εντύπωση με το γευστικό του βάθος. Μόνο το πρόβατο (παρότι σιτεμένο για ένα μήνα) ήταν, αν και νόστιμο, λίγο παραπάνω σκληρό από ότι θα ήθελα. Όσο για εκείνο το μικρούτσικο γαρδουμπάκι, με γλυκάδια κι εντεράκια, που έρχεται πάνω σε πίτα στρωμένη με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και γιαούρτι με κάρι –του πάει–, είναι μερακλίδικη παραδοσιακο-εμπνευσμένη μοντερνιά με τσαγανό, από εκείνες που ξεπηδάνε συχνά πυκνά από το μυαλό του κ. Ακρίβου.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.