«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Αυτό το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων, αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Ανοιχτή σάλα για χάζι στο δρόμο και στο μενού μια ολόκληρη σειρά από απολαυστικά πιάτα που ετοιμάζει με ψυχή ο έμπειρος Andrea Rizzo, Ιταλός που μένει εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα: pasta fresca –πολύ ξεχωριστή η «Puttanesca» με καυτερή πιπεριά, λιαστή ντοµάτα, κάππαρη, ελιές και αντζούγιες–, ριζότι, ορεκτικά όπως η ρωμάνικη σπεσιαλιτέ suppli di riso (κροκέτες ρυζιού) κι εντυπωσιακές σαλάτες. Εντελώς ξεχωριστή η πίτσα, που η ετοιμασία της είναι μια ολόκληρη μυσταγωγία, αφού προτού φτάσει στο φούρνο, το ζυμάρι υφίσταται ζύμωση για τουλάχιστον 24 ώρες, με αποτέλεσμα μιαν ανάλαφρη, αέρινη κρούστα.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 2

Ανάμεσα στα πιάτα ημέρας μια εξαιρετική μοσχαρίσια ταλιάτα, scaloppine al Marsala, τα σπάνια μύδια impepata di cozze και πολλά άλλα. Σημαντικό ατού του εστιατορίου τα βιολογικά προϊόντα, το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και τα αλλαντικά και η πολύ ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα. Αφήνουμε τελευταίο το πολύ φίνο τιραμισού, που με μια πιρουνιά σε στέλνει απευθείας στη Ρώμη...

Αθανασίου Διάκου 6, Μακρυγιάννη, 2114044172, www.belpaese.gr, belpaesepastafresca

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.