Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια

Σ’ αυτό το μενού χωράνε burgers, bao buns, tacos, κόντρα φιλέτα, Τomahawk και κριθαράκι με μοσχαράκι στα ξύλα. Καθόλου περίεργο, το έχει φτιάξει ο Ηλίας Σκουλάς.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια

Σ’ αυτό το μενού χωράνε burgers, bao buns, tacos, κόντρα φιλέτα, Τomahawk και κριθαράκι με μοσχαράκι στα ξύλα. Καθόλου περίεργο, το έχει φτιάξει ο Ηλίας Σκουλάς.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια - εικόνα 1

Μαχητικό τόσο στο κομμάτι του street food όσο και του κρέατος θα βρείτε το «Food Mafia» και στην καινούργια εκδοχή του στη Νέα Ερυθραία (στο πρώην «Dirty Burger») όπου ο Ηλίας Σκουλάς και η Εργίνα Βεντούρη συνεργάζονται με τον Γιάννη Μωράκη και τον Δήμο Στασινόπουλο. Τo στιλ του χώρου, που θα ανοίξει επίσημα στις 30/6, κρατάει τον προγενέστερο αμερικάνικο χαρακτήρα του, πλέον όμως στα τραπέζια και στους πάγκους μέσα κι έξω θα βασιλεύουν πιάτα με πολύστροφο ταμπεραμέντο.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια - εικόνα 2

Τα bao buns θα τα βρεις σε ασυνήθιστα ramixes – με κροκέτα πάπιας, καρπούζι κονφί, φουαγκρά και ραντίτσιο στα κάρβουνα, λόγου χάρη, ή με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο και χαβιάρι. Το καινούργιο burger με Aberdeen Angus Beef, διπλό τσένταρ, αγιολί κάππαρης, μανιτάρια king oyster και καραμελωμένα κρεμμύδια αντλεί, όπως λέει ο δημιουργός του, έμπνευση από ένα παλιό χιτ των Wendy's (Mushroom melt, μεν περπαραγωγή δε), τα Steak & Fries έχουν την γκάμα τους κι ο ξυλόφουρνος Josper συμπληρώνει το ευρύ, αλά Σκουλάς ρεπερτόριο με καπόνι γεμιστό με άγρια μανιτάρια και πορκέτα σε μια σιτσιλιάνικη συνταγή του 1912.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια - εικόνα 3

Έχε υπόψη σου ότι θα «παίζει» κι ένα πριβέ κομμάτι που το λένε «Jungle Room» το οποίο δεν θα έχει έξτρα χρέωση, απλά θα πρέπει κανείς να προλάβει να το κλείσει, βάλε και κρασιά, ελληνικά και διεθνή, και τα κοκτέιλ του πολύ καλού Γιώργου Μαρκαδάκη κι έχεις αρκετούς λόγους να τραβήξεις βόρεια. (Λεωφ. Κηφισίας & Χαριλάου Τρικούπη, Νέα Ερυθραία, 2106233600)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.