Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους

Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους

Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους - εικόνα 1

Την Τρίτη 20/6 κάνει πρεμιέρα στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα το «Sea Spice», ένα εντυπωσιακό θαλασσινό εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα του «Pere», πάντα σε συνεργασία με τον Κώστα Τσίγκα. Σε διακόσμηση του Βαγγέλη Μπόνιου, με λιτές γραμμές και καλαίσθητες μπλε λεπτομέρειες, ο καινούργιος αυτός χώρος έχει ανοιχτή κουζίνα, ενώ ένα κομμάτι του μαρμάρινου μπαρ αφιερώνεται στα ωμά, που όσο πάει αποκτούν όλο και περισσότερους πιστούς – κάπου εκεί θα δεις και τη δεξαμενή με τα οστρακοειδή. Το ρετρό σερβίρισμα κάποιων από τις προτάσεις του σεφ, όπως μια σειρά από ντιπ, ή μια παρτίδα καπνιστά και μαριναρισμένα, σε etageres, πορσελάνινα πολυεπίπεδα σκεύη δηλαδή, ακούγεται ωραία ιδέα, με μια δόση νοσταλγίας και σέρβις… άλλης εποχής.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους - εικόνα 2

Κατά τα άλλα, η διεθνής θαλασσινή κατεύθυνση της κουζίνας εκφράζεται με πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κινέζικη σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, οι γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι και τα λινγκουίνι με αστακό και ψαρικά, σε ραγού από ντομάτα και χουρμά, ενώ όσον αφορά στα ψάρια, πέρα από την κλασική σχάρα, οι προτάσεις θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το τι βρίσκουν καθημερινά στην αγορά. Η λίστα κρασιών, τέλος, αρκετά πλούσια σε επιλογές, κινείται μεταξύ διεθνούς και ελληνικού αμπελώνα. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφτούμε. (Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.