«Raminο»: To μικρό, νόστιμο ιταλικό του Ομίλου Καστελόριζο

Χαλαρό καλοκαιρινό τετ-α-τετ με φαγητό, ιταλικά κρασιά και ιταλικά καντσόνι στ’ αυτιά, στην Αγγέλου Μεταξά, στην Γλυφάδα.

«Raminο»: To μικρό, νόστιμο ιταλικό του Ομίλου Καστελόριζο

Ενάμισης χρόνος πάει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το χαλκοντυμένο «Raminο» («rame» είναι στα ιταλικά ο χαλκός) στη Γλυφάδα κι ενδιάμεσα έχει... μεγαλώσει: το μεν εξωτερικό ντεκ επεκτάθηκε λίγο προς τα αριστερά, ο δε κατάλογος αύξησε τις προτάσεις του, ενώ φρεσκαρίστηκε και με νέες συνταγές. Στο cosy ιταλικό εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο ο Χρήστος Γιατράκος φτιάχνει ένα δαντελωτό, δροσερό καρπάτσιο χταπόδι με πέρλες από παλαιωμένο βαλσάμικο, που του πάνε πολύ. Το κεντημένο με καππαρόκουμπα vitello tonnato είναι καλό, αν και λόγω του ότι το μοσχάρι είναι κομμένο σε χοντρές φέτες, η σάλτσα τόνου χάνεται λιγάκι – θέλει παραπάνω.

Οι σαλάτες του είναι πλούσιες, ιδίως η Caprino, που συνδυάζει σπανάκι, ρόκα, εσκαρόλ, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα καρύδια και φρούτα του δάσους, χωρίς να το παρακάνει με τη βινεγκρέτ, ενώ και η πίτσα, που στην προκειμένη είναι και hit, καλά κρατεί. Οι ταλιατέλες Alfredo, με κεφτεδάκια και λεμονάτη λευκή σάλτα, ήταν σωστά βρασμένες, τα ίδια τα κεφτεδάκια όμως τα βρήκα λίγο άτονα. πιο νόστιμο, ευχάριστα ρουστίκ το ριζότο Milanese, με σαφράν και βοδινή ουρά, ποτισμένο με το ζωμό της. Μια τραγανή, ζεστή μηλόπιτα με παγωτό καραμέλα κι ένα τιραμισού σε ποτηράκι, που κρύβει το αλκοόλ σε goji berries εμβαπτισμένα σε κρασί Μarsala, γράφουν φινάλε σε ένα χαλαρό καλοκαιρινό τετ-α-τετ με φαγητό, ιταλικά κρασιά και ιταλικά καντσόνι στ’ αυτιά, σε ένα μικρό στέκι που θα ήθελες να έχεις στη γειτονιά σου.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.