10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο

Μια σειρά ωραία εστιατόρια και bar-restaurants, πρώτη θέση-θεωρείο απέναντι στο μεγαλείο του Παρθενώνα.

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο

Μια σειρά ωραία εστιατόρια και bar-restaurants, πρώτη θέση-θεωρείο απέναντι στο μεγαλείο του Παρθενώνα.

«Νew Art Lounge»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 1

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου της Φιλελλήνων, η πανοραμική θέα της πόλης συναντά ένα περιβάλλον arty με έργα του Ashley Bickerton και κομμάτια από το απίθανο «Toilet Paper Magazine» των Maurizio Cattelan & Pierpaolo Ferrari, ενώ μπορείς να ξεφυλλίσεις κάποιο από τα δύο χιλιάδες art books της βιβλιοθήκης του. Κουζίνα ­μεσογειακή και ωραία κοκτέιλ.

«Couleur Locale»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 2

Φανταστική θέα, ωραία κοκτέιλ, τίμιο και προσεγμένο φαγητό, γλυκές τιμές με τον Παρθενώνα φάτσα κάρτα. Το εξόχως δροσιστικό Baby Skinos (μαστίχα, λεμόνι, κόκκινο πιπέρι γαρ) συνοδεύει αλμυρούς λουκουμάδες από κατσικίσιο τυρί με σιμιγδάλι, μέλι και μαυροσούσαμο αλλά και open sandwich καπνιστού σολομού. Τα «κριτσίνια» κοτόπουλου με σουσάμι είναι ένα έξυπνο fingerfood.

«GB Roof Garden»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 3

Ο Παρθενώνας μοιάζει να ίπταται στο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας και από την άλλη πλευρά ο Λυκαβηττός και η Βουλή. Το κλασικό ντεκόρ του grand restaurant της Πλατείας Συντάγματος έχει αρχοντιά και ο Αστέριος Κουστούδης Χρυσό Σκούφο χάρη σε ένα μοντέρνο μενού γεμάτο κοσμοπολιτισμό, από το οποίο δεν λείπουν όμως και τα κλασικά στοιχεία.

«Kuzina»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 4

Κάθεσαι στην ταράτσα κι έχεις σχεδόν στα πόδια σου το ναό του Ηφαίστου, ενώ στο καρέ μπαίνουν Αστεροσκοπείο και Παρθενώνας. Ο Άρης Τσανακλίδης δημιουργεί μια κιμπάρικη, πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα, διανθισμένη με κάποιες κοσμοπολίτικες ασιατικές πινελιές. Hit το μυλοκόπι με λαχανικά και κακαβιά και το κοτόπουλο με πορτοκάλι, βερίκοκα, αμύγδαλα και ιτς πιλάφι.

«The Zillers»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 5

Το cool στιλ του ξενοδοχείου αγκαλιάστηκε από τους ψαγμένους και η θέα του αποτέλεσε μαγνήτη για ακόμη περισσότερους. Ο ιερός βράχος προβάλλει την Ακρόπολη στο πιάτο, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και η ανακαινισμένη μητρόπολη. Οι ελληνικοί νεολογισμοί της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) αποτελούν από μόνοι τους λόγο επίσκεψης.

«Ορίζοντες Λυκαβηττού»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 6

Από το πιο ψηλό σημείο της Αθήνας η θέα είναι πραγματικά σινεμασκόπ, έχει στο επίκεντρο τον Παρθενώνα, αλλά στο κάδρο συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλα τα εμβληματικά κτίρια και οι τοποθεσίες της πόλης – μέχρι την Αίγινα και τη Σαλαμίνα. Κουζίνα σύγχρονη ελληνική και πιάτα με κοσμοπολίτικες μεσογειακές αποχρώσεις.

«Επτά 7»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 7

Στην ταράτσα ενός όμορφου διώροφου νεοκλασικού κτιρίου με πάνω από 150 χρόνια ιστορία που λειτούργησε και ως χάνι, τα προνομιούχα τραπέζια βλέπουν τον Παρθενώνα και τα Προπύλαια σαν καρτ ποστάλ. Η κουζίνα έχει μεσογειακή αύρα με σπεσιαλιτέ σαν το κριθαρότο με σκορπίνα, σάλτσα κόκκινου κρασιού, ξίδι βατόμουρου και ολόκληρα καραμελωμένα κρεμμύδια, και κρέμα γιαουρτιού με ρατατούιγ φρούτων και σάλτσα φράουλας.

«Metropolis Roof Garden»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 8

Εκπληκτική θέα που φέρνει την Ακρόπολη ακόμη πιο κοντά, πιο καρτοποσταλικά, πιο εντυπωσιακά απ’ ό,τι την έχουμε χαζέψει ίσως μέχρι τώρα, καθώς η θέα αναπτύσσεται 360° και καταλήγει από την άλλη πλευρά στον Λυκαβηττό. Η κουζίνα μεσογειακή με πιάτα σαν τη μπριζόλα σπάλας από χοιρινό Iberico με συνοδεία νοστιμότατων φασολιών, το κριθαρότο θαλασσινών, το ριζότο με φρεσκάδα και άρωμα σπαραγγιών δεμένο με πεκορίνο.

«Tudor Hall»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 9

Ατμόσφαιρα με πολυτέλεια και αρχοντιά που σου εξασφαλίζει prima vista στον Παρθενώνα. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά, συνδυάζει γευστικές αντιλήψεις του σήμερα με αρώματα και γεύσεις που χαϊδεύουν την παράδοση. Γιουβαρλάκια ροφού και γαρίδας ‘αυγολέμονο’ με ρύζι και μάραθο, μοσχαρίσια γλώσσα με ζακυνθινά κρεμμύδια στιφάδο Μοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο με πουρέ ψητής πατάτας και αφρό σκόρδου είναι χαρακτηριστικά της βραβευμένης με Χρυσό Σκούφο κουζίνας του.

«Above»

10 σημεία για να χαρείς την Ακρόπολη στο πιάτο - εικόνα 10

Στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens το «Above» εντυπωσιάζει με πανοραμίκ σε όλη την Αθήνα μέχρι τον Σαρωνικό , την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Η ευρέως μοντέρνα διεθνής κουζίνα του προτείνει σεβίτσε, κριθαρότο με σπαράγγια -μυζήθρα - λεμόνι, καρέ αρνιού με κρούστα μυρωδικών, ταλιάτα από Black Angus που παντρεύονται με τα cocktail του pool bar.

Περισσότερες πληροφορίες

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.