Μα «Sober» το «Φουάρ»;

Το γνωστό bar-restaurant αφήνει για λίγο το νεοκλασικό δίπλα στη Μητροπόλεως και πιάνει καλοκαιρινό πόστο στην πλατεία Αβησσυνίας.

Μα «Sober» το «Φουάρ»;

Το γνωστό bar-restaurant αφήνει για λίγο το νεοκλασικό στη Μητροπόλεως και πιάνει καλοκαιρινό πόστο στην πλατεία Αβησσυνίας.

Μα «Sober» το «Φουάρ»; - εικόνα 1

Mετακομίζει αυτές τις μέρες το «Φουάρ» του Χρήστου Πότσιου και του Αλέξανδρου Κελτσόπουλου. Θα ξεκαλοκαιριάσει στην πολύ όμορφη πλατεία Αβησσυνίας, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, στο ίδιο σημείο όπου κάποτε το «Inoteka» ξημέρωνε με progressive και house. Το αστικό... εξοχικό του γνωστού bar-restaurant είναι πιο μεγάλο από τον προηγούμενο ένοικο, μια που έχει πιάσει και τον διπλανό χώρο, και ακούει στο όνομα «Sober». Μην φανταστείτε ότι θα πίνει πορτοκαλάδες. Το μπαρ έχει πιάσει πόστο στο βιομηχανικά «ντυμένο» εσωτερικό με το παλιό μωσαϊκό κι έχει σκοπό να κρατάει μέχρις αργά, με τα ποτά και τα κοκτέιλ του –και τις αλά «Φουάρ» μουσικές του–, ενώ στους εξωτερικά τραπέζια πάγκους, σε χαλαρό mode, κάτω από τα πλατάνια, θα σερβίρονται τα αγαπημένα της κουζίνας (βλ. noodles, διάφoρα κάρι και άλλα ασιατικά), αλλά και τρία μπέργκερ και κάποιες υγιεινές επιλογές, που καλύπτουν και τις ανάγκες ενός ελαφρού lunch, μια που την Παρασκευή, το Σαββάτο και την Κυριακή θα είναι ανοικτό από το μεσημέρι. Αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 7/6.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 2103316539.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.