Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene»

Το παρατσούκλι του Sandor Ellix Katz είναι «Sandorkraut» (από Sandor και το sauerkraut, το γερμανικό ξινολάχανο), περιγράφει τον εαυτό του ως «φετιχιστή της ζύμωσης», κι έρχεται για μια μέρα στην Αθήνα.

Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene»

Το παρατσούκλι του Sandor Ellix Katz είναι «Sandorkraut» (από Sandor και το sauerkraut, το γερμανικό ξινολάχανο), περιγράφει τον εαυτό του ως «φετιχιστή της ζύμωσης», κι έρχεται για μια μέρα στην Αθήνα.

Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene» - εικόνα 1
(c) Catherine Opie

«Vezene», «The Clumsies», και στη μέση ο χαρισματικός κύριος Sandor Ellix Katz, o οποίος κηρύττει το λόγο της... ζύμωσης. Στο workshop που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στις 30/5 στις 2 μ.μ. (€ 30 το άτομο) o Αμερικανός φανατικός των ζυμώσεων, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, το «Wild Fermentation» και «το Art of Fermentation» που κέρδισε κι ένα James Beard Award το 2013, καθώς και εκατοντάδες εργαστήρια περί του θέματος, θα σας μιλήσει για την ιστορία, τις θεραπευτικές ιδιότητες και την πολιτισμική σημασία της ζύμωσης, ακόμη και για την πνευματική και την ηθική της πλευρά, και θα σας μάθει να φτιάχνετε μόνοι σας kimchi και διάφορα ακόμη τουρσιά.

Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene» - εικόνα 2

Στο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο «Vezene» (το κόστος είναι € 50 το άτομο) θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στην πράξη τη γαστρονομία και τη σύγχρονη mixology –κι εδώ έρχεται το team του «The Clumsies», που στο νέο του κατάλογο έχει πολλά τέτοια στοιχεία– να αξιοποιούν τη δυναμική μιας τεχνικής με μεγάλο παρελθόν που γεννήθηκε από την ανάγκη διατήρησης των τροφών, επανέρχεται όμως και εμπνέει, δυναμιτίζοντας εξελίξεις τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπαρ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή γίνεται μόνο με κρατήσεις, όσοι πιστοί λοιπόν, βιαστείτε.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.