Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ

Αυτή τη φορά οι γαστρονομικές και οινικές «Χρυσές Τετάρτες», που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», άλλαξαν απόχρωση και έπαιξαν με τους τόνους του τριανταφυλλί και του σομόν.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ

Αυτή τη φορά οι γαστρονομικές και οινικές «Χρυσές Τετάρτες», που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», άλλαξαν απόχρωση και έπαιξαν με τους τόνους του τριανταφυλλί και του σομόν.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ - εικόνα 1

Ο λόγος ; Η βουτιά στον κόσμο των ανοιξιάτικων ροζέ κρασιών που πραγματοποιήθηκε στο φινετσάτο εστιατόριο Pastis. Ο Απόστολος Πλαχούρας, ένας από τους καλύτερους έλληνες οινοχόους, με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του, μας καθήλωσε με την λεπτομερή αφήγηση του γύρω από την παγκόσμια ιστορία των ροζέ οίνων.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ - εικόνα 2

Αφού κάναμε μια βόλτα στις κατεξοχήν ροζέ περιοχές, όπως η Γαλλική Προβηγκία, προσγειωθήκαμε στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει ποιοτικές στροφές στην παραγωγή ροζέ κρασιών. Για του λόγου το αληθές δοκιμάσαμε μερικούς εξαιρετικούς ρουμπινί αντιπροσώπους με αφετηρία το ανοιχτό ροζέ Je em fous του Καραμήτρου από την Καρδίτσα. Ακολούθησαν πολύ ιδιαίτερες ετικέτες, για παράδειγμα το σπάνιο Βουδόματο του Γαβαλά, ο Επιλήνιος του Σώκου και το νέο κρασί της Εος Σάμου, το ροζέ από Μοσχάτο. Ένα από το ατού των ροζέ κρασιών είναι το φλέρτ με την ελληνική και διεθνή κουζίνα…και αυτό το διαπιστώσαμε με τα νόστιμα πιάτα του Pastis . Ταρτάρ σολομού, σαλάτα από αρωματισμένες φακές, παπαρδέλες chorizo και garganeli κοτόπουλου απογείωσαν τα αρώματα και τις γεύσεις των κρασιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.