Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά

Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά

Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά - εικόνα 1

Μπαίνοντας στον πλακόστρωτο κήπο του «Che Cocina y Barra Sudamericana», θα σε προϋπαντήσει στα δεξιά μια τεράστια τοιχογραφία με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κάλο και στα αριστερά ένα χαλαρό tiki bar-εστιατόριο ντυμένο στα μπαμπού – και ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Στα ενδότερα του all-day χώρου του Τζίμη Αποστόλου (βλ. παλιότερα τα «Viva Zappata», «Τora Tora Tora», «Pin up» και «Tony Bonanno», και πιο πρόσφατα το «Aρλεκίνος») και του Ιωσήφ Καπετανάκη, ο οποίος μόλις έκανε πρεμιέρα σε ένα ανακαινισμένο πειραιώτικο νεοκλασικό που είναι βαμμένο σε εκείνο το σκούρο ροζ που το λένε «Santa Fe», σε περιμένει ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο σκηνικό με λατινοαμερικάνικους παλμούς.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά - εικόνα 2

Για τις επιδόσεις της κουζίνας του «Che» θα σας γράψουμε μόλις τη δοκιμάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι τα μοντέρνας λογικής tacos και chimichangas, το μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το μυλοκόπι σε μπανανόφυλλα, η πικάνια με περουβιανές πατάτες και τα υπόλοιπα πιάτα του σεφ Δημήτρη Φέτση κυκλοφορούν στο… στοιχείο τους, ανάμεσα σε ταπετσαρίες με πράσινες φυλλωσιές, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, περουβιανά υφάσματα, ανεμιστήρες οροφής, πλεκτά φωτιστικά και δερμάτινους καναπέδες. Όσο για τα κοκτέιλ –με ανάλογες αναφορές–τα έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιλιππίδης. (Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.