Το καλοκαίρι του «Νοlita»

Όχι μόνο θα πιάσει πόστο δίπλα στην πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis», αλλά θα μας συστήσει και το «Nolita Corfu» στην Κέρκυρα.

Το καλοκαίρι του «Νοlita»

Όχι μόνο θα πιάσει πόστο δίπλα στην πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis» αλλά θα μας συστήσει και το «Nolita Corfu» στην Κέρκυρα.

Το καλοκαίρι του «Νοlita» - εικόνα 1
Η πειραγμένη cacio e pepe του«Νolita» έκλεψε τις εντυπώσεις

Το χειμώνα που μας πέρασε το κηφισιώτικο «Νolita» έκανε μεγάλη είσοδο τόσο αισθητικά –με το ντεκόρ που υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή– όσο και γευστικά, με τον Γιάννη Λιόκα να παρουσιάζει μια ιταλική κουζίνα σύγχρονη, ανάλαφρη και φινετσάτη. Τώρα ετοιμάζεται για μια δυναμική θερινή σεζόν. Αυτόν τον Μάιο όχι μόνο θα πιάσει πόστο δίπλα στην εντυπωσιακή πολύχρωμη πισίνα του ξενοδοχείου «Semiramis», όπου θα σερβίρει κάθε βράδυ τις πίτσες με την εξαιρετικά αφράτη και τραγανή ζύμη και τις θερινές του εμπνεύσεις, με το μπαρ να σιγοντάρει με κοκτέιλ, αλλά θα παρουσιάσει και τη νησιώτικη εκδοχή του. Στο «Nolita Corfu», το οποίο στεγάζεται σε ένα βενετσιάνικο κτίριο στην Πλατεία Δημαρχείου της Κέρκυρας, ο σεφ θα κρατήσει το ίδιο ύφος, εμπλουτίζοντάς το μενού με αναφορές/στοιχεία της τοπικής κουζίνας. Να πούμε, τέλος, ότι εδώ και λίγο καιρό τα γλυκά έχει αναλάβει ο Διονύσης Αλέρτας.

Το καλοκαίρι του «Νοlita» - εικόνα 2
O chef Γιάννης Λιόκας (αριστερά) και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.