Ο κύριος Pug και η καντίνα του

Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του

Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 1
Ο Σήφης Μανουσέλης (αριστερά) και ο Γιώργος Βενιέρης λίγο πριν ανοίξει το «Mr. Pug’s Canteen»

Αν στο μυκονιάτικο «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη τα bao buns (με βασιλικό καβούρι ή με κοτόπουλο satay κ.ά.) είναι μέρος μιας γαστρονομικής και ταυτόχρονα προσωπικής περιπλάνησης στο Σιάμ, στο «Mr. Pug’s Canteen», το πιο... αλήτικο «αδερφάκι» του, το οποίο ο σεφ έφτιαξε με τον Σήφη Μανουσέλη και ετοιμάζεται να κάνει τις επόμενες ημέρες τα πρώτα του βήματα στο Χαλάνδρι (Κατσουλιέρη 6, 2106824001), είναι ποτισμένα με το πνεύμα του δρόμου. Από το παράθυρο της καντίνας του κ. Pug θα παίρνεις στο χέρι αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού με κοτόπουλο, χοιρινό και πάπια αλλά και ΧL burger σε bao bun, ένα bao dog με kimchi κι ένα breakfast bao bun με scrambled eggs και τραγανό μπέικον, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το πρωί, όπως και για το βράδυ μετά το ποτό^ έχουν σκοπό να το τραβάνε μέχρι τις 2 π.μ.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 2
Tα bao buns θα πρωταγωνιστούν στο νέο street food στέκι του Χαλανδρίου

Σουλατσαδόρικο το μικρό «bun-άδικο», όπως το λέει γελώντας ο Γιώργος Βενιέρης, χωράει δίπλα δίπλα στην Ασία και λίγη Iσπανία κι Ελλάδα. Θα φτιάχνει εξελιγμένα churros με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα-τζίντζερ, για να γλυκαθείς, και καφέ της Τaf, ενώ θα έχει και μπίρα Katsika της μικροζυθοποιίας Φολεγάνδρου, απ’ όπου κατάγεται ο σεφ.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 3
Το μυκονιάτικο «Mr. Pug» θα κινηθεί σε μοντέρνα ασιατικά μονοπάτια

Το επίσημο opening του «Mr. Pug’s Canteen» είναι στις 10/5, ακριβώς την ίδια ημέρα που το «Mr. Pug» ξεκινά την καλοκαιρινή του σεζόν στο νησί, με νέες ιδέες σε Asian fusion κατεύθυνση. Να, ας πούμε το δυσεύρετο, με ζελατινοειδή υφή και ιωδιούχα αρώματα αγγούρι της θάλασσας, το ολοθούριο –σαν θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας–, φοβερά περιζήτητο delicatessen και αναλόγως ακριβό στην Κίνα, την Ιαπωνία κ.α., θα παίζει σε διάφορες εκδοχές: και ωμό –τύπου sashimi–, και μαγειρεμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.