«Βεντήρη», ο δρόμος του κρέατος

Μόλις άνοιξε κι ήδη ψήνει κρεατο-κατάσταση. Σουβλίζει, ανάβει κάρβουνα και βάζει πίτες στον ξυλόφουρνο…

«Βεντήρη», ο δρόμος του κρέατος

Μόλις άνοιξε κι ήδη ψήνει κρεατο-κατάσταση. Σουβλίζει, ανάβει κάρβουνα και βάζει πίτες στον ξυλόφουρνο…

«Βεντήρη», ο δρόμος του κρέατος - εικόνα 1

Φτιάχνουν μετσοβίτικη κοτόπιτα με καπνιστό τυρί και πολύχρωμες πιπεριές, τυρόπιτα με μπεσαμέλ φέτας και μαυροκούκι, χορτόπιτα με σπανάκι, μυρώνια, μάραθα και κατσικίσια φέτα και ακόμη πολλές πίτες στον ξυλόφουρνο, το φύλλο των οποίων ανοίγεται μπροστά σου. Διαθέτουν μια ικανή συλλογή τοπικών τυριών για να συνθέσεις το δικό σου πλατό, εκατό ετικέτες κρασιού και σχεδόν τριάντα ετικέτες μπίρας, όλες ελληνικές. Και αυτά είναι ο… πρόλογος στο «Βεντήρη», το άκρως κρεατόφιλο «αδερφάκι» του «Agora Select», που άνοιξε μόλις αυλαία στα Ιλίσια, σε έναν κλασικό σε ύφος χώρο με γήινα χρώματα, μέταλλο, δέρμα και ξύλο, μεγάλη τζαμαρία και ψυγεία-εκθέματα. Γιατί στο νέο αυτό «roast house», έτσι αυτοπροσδιορίζεται, προτείνουν άλλου τύπου τυλιχτά, γεμίζοντας πίτες καλαμποκιού και ολικής άλεσης με κρέατα από τη σούβλα τους (αρνί, κοντοσούβλι από Black Angus, γουρουνάκι βιολογικό με την πετσούλα του) και καθένα έχει τη δική του σάλτσα, ενώ τα κάρβουνα ανοίγουν τα χαρτιά τους με κεμπάπ νεροβούβαλου, μοσχαρίσιο συκώτι με βούτυρο τρούφας και Tomahawk από Black Angus. Περισσότερα θα σας σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Βεντήρη 5, Ιλίσια, 2107295491.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.