Ένα «Ακροβόλι» στη Βούλα

Σ’ αυτό το εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα στα νότια προάστια δύο σεφ παίζουν σε θαλασσινό ταμπλό.

Ένα «Ακροβόλι» στη Βούλα

Σ’ αυτό το εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα στα νότια προάστια δύο σεφ παίζουν σε θαλασσινό ταμπλό.

Ένα «Ακροβόλι» στη Βούλα - εικόνα 1

Από το μολυβένιο βαρίδι που τοποθετείται κοντά στα αγκίστρια της πετονιάς δανείζεται το όνομά του το καινούργιο –θαλασσινής κατεύθυνσης– εστιατόριο της Βούλας. Η χαρακτηριστική πέτρα του παλιού κτιρίου που στεγάζει το «Ακροβόλι» έχει συνδυαστεί με ξύλο, λευκό και πετρόλ χρώμα, κομψά φωτιστικά, κατασκευές από μπουκαλοθήκες και ράφια σαν λευκή κορδέλα στο χώρο του μπαρ, όπου θα σερβίρονται όστρακα, αβγοτάραχο, ταρτάρ και μίνι μπέργκερ, συνοδευόμενα είτε από κρασί, είτε από βότκα ή κάποιο ουίσκι. Όσο για το μενού με την υπογραφή του Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, που είναι και συνιδιοκτήτης, και του επί χρόνια συνεργάτη του Μίλτου Γιάννου (αμφότερους τους βρίσκαμε νωρίτερα στην κουζίνα του «Θαλασσινού» στις Τζιτζιφιές), περιλαμβάνει από πολίτικη λακέρδα και τσίρο με λάδι άνηθου, χτένι ψητό με μουστάρδα και αβγά χελιδονόψαρου, μύδια αχνιστά ή καραβιδόψιχα με σος ταρτάρ, μέχρι παπαρδέλες με θαλασσινά, τραχανότο με καραβίδες, καθώς επίσης και φρέσκο ψάρι. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφθούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.