Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά

Βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες « Χρυσές» Τετάρτες, που συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», δοκιμάζοντας επιλεγμένα κρασιά ελλήνων παραγωγών, όχι όμως με τον κλασικό τρόπο... αλλά με τα μάτια κλειστά.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά

Βρεθήκαμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες « Χρυσές» Τετάρτες, που συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», αυτή τη φορά στο πανέμορφο «Wagamama» και περάσαμε χάρμα δοκιμάζοντας επιλεγμένα κρασιά ελλήνων παραγωγών, όχι όμως με τον κλασικό τρόπο, αλλά στα τυφλά.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 1

Με την εξαιρετική καθοδήγηση της master οινολόγου και καθηγήτριας στη σχολή Le Monde Χρύσας Γιατρά, ξεκινήσαμε ένα συναρπαστικό οινικό παιχνίδι τεστάροντας τις οσφρητικές και γευστικές μας ικανότητες. Πρώτο στα μαύρα ποτήρια γευσιγνωσίας προστέθηκε το λευκό « Άκρες» του Σκούρα. Η Χρύσα, που έχει μεγάλη εμπειρία στις δοκιμές ιντρίγκαρε το κοινό και με τις παρατηρήσεις της για το κρασί βοήθησε, ώστε να μαντέψουμε την μια από τις δυο τοπικές ποικιλίες του κρασιού, τον ροδίτη.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 2

Ακολούθησαν στα τυφλά το λευκό Βιβλία Χώρα, το ροζέ Ακακίες και τα ερυθρά Μικρός Βοριάς και Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο. Σε κάθε κρασί η διάδραση ανάμεσα στην οινολόγο και στον κόσμο είχε πολύ ενδιαφέρον. Πέρα από το παιχνίδι η Χρύσα κέρδισε τους οπαδούς των «Χρυσών Τετάρτων» με τις εκπαιδευτικές εμβόλιμες οινικές συμβουλές. Μάθαμε πως δοκιμάζουμε ένα κρασί, ακούσαμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών και για τις κύριες αμπελουργικές ζώνες, από τις οποίες προέρχονται.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 3

Extra bonus τα πετυχημένα ζευγάρια ανάμεσα στα κρασιά και τα νόστιμα πιάτα του «Wagamama», που έγιναν στα φανερά και ανέβασαν την διάθεση. Για παράδειγμα το Bao Ban με μοσχάρι έλιωσε δίπλα στις Ακακίες και η σαλάτα με σολομό και αβοκάντο έγινε ακόμα πιο δροσερή με την συνοδεία του Βιβλία Χώρα.

Golden wednesday…με ραντεβού στα τυφλά - εικόνα 4

Με αυτή την ωραία επίγευση ετοιμαζόμαστε για την επόμενη Golden Wednesday, τον Απρίλιο μετά το Πάσχα. Για να είστε ενήμεροι κάντε κλικ στο www.halloftaste.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/07/2024

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.