Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι»

Ο κύριος «Ψάριστον» με το καινούργιο του μαγαζί στη Μεταμόρφωση –άνοιξε μόλις– πιάνει το κρέας… από τα κέρατα.

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι»

Ο κύριος «Ψάριστον» με το καινούργιο του μαγαζί στη Μεταμόρφωση –άνοιξε μόλις– πιάνει το κρέας… από τα κέρατα.

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι» - εικόνα 1

Η κουζίνα, στα αριστερά της εισόδου, είναι ανοικτή. Τη βλέπεις τόσο από τη σάλα όσο και από την αυλή. Οπότε τα τσιγκέλια, ο ξύλινος πάγκος του χασάπη, οι σχάρες και οι ψησταριές σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Όχι δηλαδή ότι το όνομα πάει πίσω: το νέο δημιούργημα του συνδεδεμένου με την ψαροφαγία κυρίου «Ψάριστον» (και κεντρικό πρόσωπο και του «Aιόλου 68», όπου συνεργάζεται με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη) Βασίλη Ακρίβου στον χώρο του πρώην, επίσης δικού του «Tsipoutapas», στη Μεταμόρφωση, το λένε «Γίδι». Άνοιξε χτες, είναι χασαποταβέρνα και είναι καλά. Με το που θα καθίσεις, θα διαβάσεις στο μαυροπίνακα για αρνί και πρόβατο παϊδάκι και μπούτι, αρνίσια συκωταριά, ποδαράκι σούπα, μπιφτέκια και λουκάνικα, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, τραχανά, μακαρούνες, πατάτες, τζατζίκι, φέτα, χόρτα, και θα δεις –γιατί έχουν και τις… υποσημειώσεις τους– ότι χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση είναι για άλλη μια φορά μέρος του concept. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.