Τo «Βαρούλκο» βγάζει… δίσκο

Ένα σετ οκτώ μεζέδων που επανεφέρει την αγαπημένη ελληνική παράδοση του δίσκου σερβίρεται τα μεσημέρια στο εστιατόριο του Πειραιά.

Τo «Βαρούλκο» βγάζει… δίσκο

Ένα σετ οκτώ μεζέδων που επανεφέρει την αγαπημένη ελληνική παράδοση του δίσκου σερβίρεται τα μεσημέρια στο εστιατόριο του Πειραιά.

Τo «Βαρούλκο» βγάζει… δίσκο - εικόνα 1

Ανάμεσα στα νέα γαστρονομικά πιάτα του «Varoulko Seaside» φιγουράρουν ένα φανταστικό ταρτάρ από κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας μαζί με τζίντζερ και κόλιανδρο ή ένα κομψό χριστόψαρο που σερβίρεται με μια τριλογία από αγκινάρα Ιερουσαλήμ (τσιπς, πουρές και γεμιστή με καπνιστό μπέικον), πιπέρι και κακάο. Από την άλλη, όμως, κρύβεται μια… λακέρδα. Ο Λευτέρης Λαζάρου που από τον καιρό που μετέφερε το εστιατόριό του στο Μικρολίμανο θέλησε τα μεσημέρια να αντανακλούν μια πιο προσιτή όψη της κουζίνας του, βάζει σε άλλο πλαίσιο την τακτική του δίσκου, που έχει γράψει πολλές σελίδες στο στόρι της ελληνικής ταβέρνας: ο τελευταίος προσγειώνεται στο τραπέζι φορτωμένος με οξύρρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, ταραμοσαλάτα, ρεγγοσαλάτα, λακέρδα από φιλεταρισμένο ρίκι μαρινάτο σε ελαιόλαδο, σταμναγκάθι με χλωροτύρι και κρέμα από χαρουπόμελο, τουρσιά κι ελιές, καλαμάρι τηγανητό και γαρίδες κρασάτες. Το εν λόγω σετ οκτώ μεζέδων σερβίρεται από Δευτέρα έως Σάββατο μέχρι τις 5 μ.μ. και κοστίζει € 30.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.