Ένα σετ οκτώ μεζέδων που επανεφέρει την αγαπημένη ελληνική παράδοση του δίσκου σερβίρεται τα μεσημέρια στο εστιατόριο του Πειραιά.
Ανάμεσα στα νέα γαστρονομικά πιάτα του «Varoulko Seaside» φιγουράρουν ένα φανταστικό ταρτάρ από κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας μαζί με τζίντζερ και κόλιανδρο ή ένα κομψό χριστόψαρο που σερβίρεται με μια τριλογία από αγκινάρα Ιερουσαλήμ (τσιπς, πουρές και γεμιστή με καπνιστό μπέικον), πιπέρι και κακάο. Από την άλλη, όμως, κρύβεται μια… λακέρδα. Ο Λευτέρης Λαζάρου που από τον καιρό που μετέφερε το εστιατόριό του στο Μικρολίμανο θέλησε τα μεσημέρια να αντανακλούν μια πιο προσιτή όψη της κουζίνας του, βάζει σε άλλο πλαίσιο την τακτική του δίσκου, που έχει γράψει πολλές σελίδες στο στόρι της ελληνικής ταβέρνας: ο τελευταίος προσγειώνεται στο τραπέζι φορτωμένος με οξύρρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, ταραμοσαλάτα, ρεγγοσαλάτα, λακέρδα από φιλεταρισμένο ρίκι μαρινάτο σε ελαιόλαδο, σταμναγκάθι με χλωροτύρι και κρέμα από χαρουπόμελο, τουρσιά κι ελιές, καλαμάρι τηγανητό και γαρίδες κρασάτες. Το εν λόγω σετ οκτώ μεζέδων σερβίρεται από Δευτέρα έως Σάββατο μέχρι τις 5 μ.μ. και κοστίζει € 30.