Αvanti... «Cupola»!

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Αvanti... «Cupola»!

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Αvanti... «Cupola»! - εικόνα 1

Φρέσκος ιταλικός αέρας φυσάει εδώ και λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι χάρη στο «Cupola», μια όμορφη, λιτά μοντέρνα τρατορία, που άνοιξε τις πόρτες της στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (στο χώρο που φιλοξενούσε παλιότερα το «Cucina Povera»). Στην ανοιχτή κουζίνα θα δείτε, εκτός από τον σεφ Stefano Rossi, και τoν φούρνο που ψήνει τις πίτσες, κόκκινες και λευκές, ανάμεσα στις οποίες και βέρες ναπολιτάνικες, Μargheritta και Marinara, με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και mozzarella di bufala.

Αvanti... «Cupola»! - εικόνα 2

Ο σεφ προτείνει μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ταρτάρ σολομού, pancerotti με μοτσαρέλα και ντομάτα, μπρουσκέτες με χειροποίητη focaccia, φρέσκα ζυμαρικά, οssobucco, ταλιάτες και πολλά ακόμη, ενώ τα ιταλικά κι ελληνικά κρασιά της λίστας έχει επιλέξει ο Γιάννης Μακρής. Όσο για το μπαρ του χώρου, αγαπά το aperitivo και κινείται στο ρυθμό των ελαφρών κοκτέιλ, κάποια από τα οποία με prosecco, τα οποία επιμελείται ο γνωστός bartender Σπύρος Κερκύρας. Το «Cupola» δείχνει να «κυκλώνει» ωραία το θέμα «Ιταλία» και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές, περισσότερα όμως θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.