Ο Dario Cecchini την Τσικνοπέμπτη στο «Vezene»

O περίφημος μεταμοντέρνος χασάπης/οραματιστής του κρέατος επιστρέφει στην οδό Βρασίδα με ένα ακόμη φιλοσοφημένο μενού-κρεατολατρικό σόου.

Ο Dario Cecchini την Τσικνοπέμπτη στο «Vezene»

O περίφημος μεταμοντέρνος χασάπης/οραματιστής του κρέατος επιστρέφει στην οδό Βρασίδα με ένα ακόμη φιλοσοφημένο μενού-κρεατολατρικό σόου.

Ο Dario Cecchini την Τσικνοπέμπτη στο «Vezene» - εικόνα 1

O Dario Cecchini είναι μεγάλη μορφή. Ο διεθνούς φήμης Ιταλός εστιάτορας και μεταμοντέρνος χασάπης που ξεκοκαλίζει και τραγουδάει άριες, απαγγέλλει ποίηση ή ακούει ΑC/DC και που ανήκει στην 8η γενιά της οικογένειας της περίφημης Antica Macceleria Cecchini στο Panzano της Τοσκάνης επιστρέφει την Πέμπτη 16/2 στο «Vezene» με την «carne e spirito» φιλοσοφία του, που κινείται στον άξονα της ηθικής διαχείρισης: οι βασικές αρχές της οποίας είναι ότι τα ζώα πρέπει να ζουν χαρούμενα και να πεθαίνουν με αξιοπρέπεια κι οι άνθρωποι να δείχνουν σεβασμό και αξία σε κάθε κομμάτι που χρησιμοποιείται ως τροφή, ακόμη και στα πιο ταπεινά.

Ο Dario Cecchini την Τσικνοπέμπτη στο «Vezene» - εικόνα 2

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. με μια κρεατολαγνική παρουσίαση-ομιλία (ο ίδιος είναι πραγματικός showman) και θα συνεχίσει με ένα μενού (€ 95 με wine pairing) με τοσκανέζικες και ελληνικές γευστικές αποχρώσεις, με τα signature πιάτα του καλεσμένου οραματιστή του ποιοτικού κρέατος –όπως ο διάσημος «αληθινός ζωμός» του, η «arista in porchetta» με θυμάρι, σκόρδο, φινόκιο και θαλασσινό αλάτι ή η «Francesina» – και τις «ερμηνείες» της κουζίνας του Άρη Βεζενέ να συναντιούνται, να συνδιαλέγονται και να διατρέχουν όλα τα κρεατικά στιλ, ωμά, σιγομαγειρεμένα, ψητά… Θα τα συνοδεύσουν κρασία του οινοποιείου Τ-Oinos.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.