Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ένας σεφ, ένας σομελιέ μπίρας και δύο πιανίστες εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο» - εικόνα 1

Ο Τζοακίνο Ροσίνι, εκτός από σπουδαίος οπερατικός συνθέτης ήταν και γκουρμέ, κι η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου +Αισθήσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου η μουσική συνδιαλέγεται με μορφές τέχνης που κεντρίζουν τις υπόλοιπες, εκτός της ακοής, αισθήσεις, αντανακλά και αυτή του την πλευρά. Στο «Ροσίνι… σε δείπνο: μια διαφορετική ΕμBEERία!», μια ιδέα της ομάδας του www.hotntroulis.com που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18/2 στην αίθουσα Banquet, ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic θα συνδέσουν γεύση και μουσική. Θα ακουστούν τα «Quatre hors d’oeuvres et Quatre mendiants» (Τέσσερα ορεκτικά και Τέσσερα σοκολατάκια) για σόλο πιάνο από το βιβλίο IV του έργου «Péchés de vieillesse», με τις αναφορές του Ροσίνι (ραπανάκια, αντσούγιες, αγγουράκια τουρσί, βούτυρο στο πρώτο κουαρτέτο και αποξηραμένα σύκα, αμύγδαλα, σταφίδες και φουντούκια στο δεύτερο) να λειτουργούν ως έμπνευση για τα μικρά πιάτα, σε στιλ τάπας, του σεφ, τα οποία θα συνοδεύονται με μπίρες. Η είσοδος κοστίζει € 25 (με γευσιγνωσία), μπορείτε όμως να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του αθηνοράματος και να βρεθείτε ανάμεσα στους πέντε τυχερούς που θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.