Πέντε μέρες με αρνάκι καλαρίτικο και μαύρο χοίρο

Ακονίστε τα μαχαίρια σας: κρέατα από αυθόχθονες φυλές έρχονται από το αγρόκτημα του Δημήτρη Δήμου στην «Αλεξάνδρα» από τις 13 έως και τις 17/2.

Πέντε μέρες με αρνάκι καλαρίτικο και μαύρο χοίρο

Ακονίστε τα μαχαίρια σας: κρέατα από αυθόχθονες φυλές έρχονται από το αγρόκτημα του Δημήτρη Δήμου στην «Αλεξάνδρα» από τις 13 έως και τις 17/2.

Πέντε μέρες με αρνάκι καλαρίτικο και μαύρο χοίρο - εικόνα 1

Ο Δημήτρης Δήμου έχει κάνει σημαντική δουλειά στο κομμάτι της διατήρησης της ελληνικής αγροτικής κληρονομιάς, εκτρέφοντας με φυσικούς ρυθμούς στην «Κιβωτό» του, στο χωριό Αύρα στην Καλαμπάκα, αυτόχθονες φυλές ζώων που κινδύνεψαν κάποια στιγμή να εξαφανιστούν. Αυτές θα πρωταγωνιστούν από τις 13 έως και τις 17/2 στην ειδική κάρτα που θα «τρέχει» στην «Αλεξάνδρα», δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε ανάμεσα σε άλλα καλαρίτικο αρνάκι στο φούρνο με ρύζι και γιαούρτι –η συκωταριά του θα σερβίρεται τηγανητή–, καπνιστή μπριζόλα μαύρου χοίρου με πράσα γιαχνί, αλλά και χοιρινά μπριζολάκια και λουκάνικο, καθώς επίσης και λουκάνικο από μοσχάρι της στεπικής φυλής της Κατερίνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.