Τα νέα σχέδια του Olivier Campanha

Το «F+W», ένα εστιατόριο με δυναμική γαστρονομική παρουσία, βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο, έκλεισε τον κύκλο του κι ο Γάλλος σεφ ετοιμάζεται να μας συστήσει ένα αληθινό γαλλικό μπιστρό.

Τα νέα σχέδια του Olivier Campanha

Το «F+W», ένα εστιατόριο με δυναμική γαστρονομική παρουσία, βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο, έκλεισε τον κύκλο του κι ο Γάλλος σεφ ετοιμάζεται να μας συστήσει ένα αληθινό γαλλικό μπιστρό.

Τα νέα σχέδια του Olivier Campanha - εικόνα 1

Τα πολυσύνθετα «σπονδυλωτά» πιάτα του Olivier Campanha ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα της γαστρονομικής Αθήνας και θα μας λείψουν τώρα που το «F+W» έκλεισε τον κύκλο του. Ο Γάλλος σεφ ήδη ετοιμάζει την επόμενη του κίνηση, λίγο διαφορετική αυτή τη φορά: έχει στόχο να βάλει στο γευστικό χάρτη της πόλης ένα αληθινό μπιστρό a la Parisienne, με αναγνωρίσιμες –ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ, ή ένα φουαγκρά σοτέ με αχλάδι– ελαφρώς «πειραγμένες» όμως, γεύσεις, με ανάλαφρο, ζεστό, προσιτό χαρακτήρα και αυθεντικά γαλλική εσάνς. Θα το δούμε κάποια στιγμή το επόμενο δίμηνο, κατά πάσα πιθανότητα στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.