H taqueria της αυλής

Στο αλά χασιέντα σκηνικό του πολυχώρου «The Sowl» της Ηρακλειδών το κεμπάπ γίνεται μπουρίτo και η ταλιάτα κλείνεται σε τάκο.

H taqueria της αυλής

Στο αλά χασιέντα σκηνικό του πολυχώρου «The Sowl» της Ηρακλειδών το κεμπάπ γίνεται μπουρίτo και η ταλιάτα κλείνεται σε τάκο.

H taqueria της αυλής - εικόνα 1

Viva Mexico? Viva Mexico. Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τα τελευταία χρόνια ισχυρό ρεύμα. Πέραν του ότι η σκηνή του ίδιου του Μεξικού εξελίσσεται φλερτάροντας σοβαρά (και) με το fine dining, η λαϊκή κουλτούρα ταιριάζει γάντι σε μία από τις πιο ισχυρές παγκόσμιες τάσεις: το μοντέρνο «φαγητό δρόμου». Γκουρμέ food trucks κι εστιατόρια σε διάφορα σημεία του κόσμου βρίσκουν στις παραδόσεις του άφθονα στοιχεία να αντλήσουν, με αποτέλεσμα μερικά απροσδόκητα, πολυπολιτισμικά samplings. Ένα αντισυμβατικό μπέργκερ με μόλε λ.χ. Ή ένα τάκο με παστράμι.

Εδώ που είμαστε και λίγο Ανατολίτες έχουμε μπουρίτο με κεμπάπ. Φιγουράρει ανάμεσα στις –εμβόλιμες στο Νew Latino μενού του Μάνου Ευσταθίου– γεύσεις της taqueria που στήθηκε σε ένα από τα δωμάτια της σκεπαστής αυλής του «Sowl» στο Θησείο. Μοιάζει λίγο με καντίνα (αν υποθέσουμε ότι η εν λόγω καντίνα έχει ξύλινα παραθυρόφυλλα σπιτιού), ταιριαστή με τη ζεστή, αλά χασιέντα αισθητική του χώρου με τα μπαλκόνια με τις γενναιόδωρες φυλλωσιές, τα φωτιστικά-καλάθια, τα κρόσσια στους τοίχους και τα πλεκτά μαξιλάρια. Για το μπουρίτο με το καβούρι και το ταχίνι, τις φαχίτας με καπνιστή μελιτζάνα, το τάκο με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι­ και πουρέ πατάτας με γουασάμπι και μπαστουνάκια ρέβας, και όχι μόνο (υπάρχουν 12 επιλογές, από € 4 έως € 9,60), μπορείς να επιλέξεις την οδό των μαχαιροπίρουνων, μπορείς όμως και να αφήσεις τις κομψότητες και να τα πιάσεις με το χέρι.

Εξάλλου, άνετα λειτουργούν ως fingerfood δίπλα στα λατινοαμερικάνικων αναφορών κοκτέιλ του μπαρ, όπως εκείνο το καινούργιο, φρουτώδες, με ωραίες οξύτητες, καυτερούσικο «Lagrima de Peru» με Pisco αρωματισμένο με πιπεριά jalapeno, αγαύη, χυμό λάιμ, bitter ροδάκινου και Angostura, από τα must-try της λίστας που υπογράφουν οι Σπύρος Κερκύρας, Αναστάσιος Τσάμης και Πέτρος Μυτιληναίος.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ

Taco με μοσχαρίσια ταλιάτα

H taqueria της αυλής - εικόνα 2

Η ταλιάτα από Black Angus έρχεται σωστά ψημένη, με σος πιπεριάς aji amarillο, ντοματίνια κι ένα είδος σαλάτας coleslaw, με καρότο και λάχανο να κοντράρουν την αισθητή κάψα της σάλτσας. Δυνατή περίπτωση τάκο, νόστιμο και όμορφα ισορροπημένο. (€ 5,6)

Burrito kebab

H taqueria της αυλής - εικόνα 3

Το ρολάκι γεμίζεται με ένα κρεατένιο, ζουμερό κεμπάπ από Black Angus με γραμμένη γεύση, συνοδεύεται από salsa verde και φύτρες παντζαριού. Επιπλέον είναι κομμένο στα τρία και το πιάνεις άνετα με το χέρι. (€ 8)

Taco με χοιρινό

H taqueria της αυλής - εικόνα 4

Αυτό το μιξάζ έχει λεπτοκομμένη χοιρινή πανσέτα, ανανά και σάλτσα jalapeno. Το ίδιο το χοιρινό είναι λίγο πιο αδύναμο γευστικά, αλλά το σύνολο έχει επίσης ωραία στοιχεία κι είναι δροσερό, σχετικά ελαφρύ, με φρουτώδη-ελαφρά πικάντικη, ευχάριστη γεύση. (€ 4,2)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.