Σύναξη... ελληνικών αποσταγμάτων

«Ελληνικό Απόσταγμα 2017» στο Ζάππειο: τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και ηδύποτα, όλα επώνυμα, εμφιαλωμένα κι έτοιμα για δοκιμή σε έναν ιστορικό χώρο που λειτουργούσε από το 1905 ως καφενείο κι έχει υψώσει, ομολογουμένως, πολλά ποτήρια.

Σύναξη... ελληνικών αποσταγμάτων

«Ελληνικό Απόσταγμα 2017»: τσίπουρα, ούζα, αποστάγματα σταφυλής και ηδύποτα, όλα επώνυμα, εμφιαλωμένα κι έτοιμα για δοκιμή σε έναν ιστορικό χώρο που λειτουργούσε από το 1905 ως καφενείο κι έχει υψώσει, ομολογουμένως, πολλά ποτήρια.

Σύναξη... ελληνικών αποσταγμάτων - εικόνα 1

Τι θα λέγατε για ένα premium ούζο τριπλής απόσταξης; Ένα τσίπουρο παλαιωμένο σε δρύινα γαλλικά και αμερικανικά βαρέλια; ΄Ένα απόσταγμα φραγκόσυκου; Τα ελληνικά τυποποιημένα αποστάγματα εξελίσσονται με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια κι η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2017» έχει στόχο να αποτυπώσει αυτή την πρόοδο ανοίγοντας αυτή την Κυριακή 22/1 στην Αίγλη Ζαππείου, από τη 1 έως και τις 8 μ.μ., μια μεγάλη βεντάλια ούζων, τσίπουρων, αποσταγμάτων σταφυλής και άλλων φρούτων, μπράντι και ηδύποτων προς δοκιμή. Ταυτόχρονα, έξι μεζεδοπωλεία και εστιατόρια με ενημερωμένες λίστες, τα «Αιόλου 68», «Κόλλιας», «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», «Ε/Γ Ταξιδεύοντας», «Ψαράδες» και «Ψάριστον», καθένα με το δικό του χαρακτήρα, θα προσφέρουν δωρεάν εδέσματα στους επισκέπτες.

Η φετινή εκδήλωση πλαισιώνεται από την ομιλία του Πάυλου Λουκάτου, Χημικού Οινολόγου, PhD στα αποστάγματα, «Απόσταξης και Αποσταγμάτων Αποκάλυψις: από το Α έως το Ω σε 30 λεπτά» στις 4 μ.μ., καθώς επίσης και από μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στις 6 μ.μ. με θέμα «Υπάρχει θέση για το ούζο και το τσίπουρο στο σύγχρονο εστιατόριο;» με τη συμμέτοχή του σεφ Αλέξανδρου Τσιωτίνη (εστιατόριο «CTC»), των Γρηγόρη Χέλμη και Ανδρέα Διακοδημήτρη, συνιδιοκτητών του μοντέρνου concept τσιπουράδικου ονόματι «MεΖεν» στο Βόλο και στην Λάρισα, και του βραβευμένου Έλληνα οινοχόου Νικόλα Γιαννόπουλου και με συντονίστρια τη δημοσιογράφο γεύσης Νίκη Μηταρέα. Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει € 8 (φοιτητικό € 5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.