«Red door»: Kobe… χωρίς παπούτσια

«Yakiniku» είναι το ιαπωνικό συνώνυμο του grill και το νέο bar-restaurant του Κολωνακίου το φέρνει, κυριολεκτικά, στο τραπέζι.

«Red door»: Kobe… χωρίς παπούτσια

«Yakiniku» είναι το ιαπωνικό συνώνυμο του grill και το νέο bar-restaurant του Κολωνακίου το φέρνει, κυριολεκτικά, στο τραπέζι.

«Red door»: Kobe… χωρίς παπούτσια - εικόνα 1

«Yakiniku» στα ιαπωνικά σημαίνει «ψητό κρέας». Πρακτική συνώνυμη του grill και κατά κάποιον τρόπο συγγενής του κορεάτικου BBQ, συστήνεται στους Αθηναίους μέσω του καινούργιου, μινιμαλιστικής αισθητικής bar-restaurant του Χρήστου Σουρλίγκα (βλ.«Koi»). Αφού διαβείς τη χαρακτηριστική κόκκινη πόρτα στην Τσακάλωφ και καθίσεις άνετα βγάζοντας τα παπούτσια σου –θα σου δώσουν να φορέσεις σοσόνια μιας χρήσης–, θα ψήσεις το κρέας , ήτοι Kobe, Wagyu beef, Black Angus κ.α. και τα λαχανικά της επιλογής σου στο ενσωματωμένο στο υπόσκαφο τραπέζι grill και θα τα πλαισιώσεις με tataki salad, σούπα με ramen, γαρίδες tempura και dim sum με την υπογραφή του Alsi Sin, που επιμελείται το μενού.

«Red door»: Kobe… χωρίς παπούτσια - εικόνα 2

Το concept του «Red Door» συμπληρώνουν τα κοκτέιλ του Γιάννη-Πέτρου Πετρή, ο οποίος επέστρεψε από το Tόκιο –μια πολύ δυνατή, σοφιστικέ σκηνή του bartending– με ενδιαφέρουσες συνταγές/τεχνικές στο ενεργητικό του, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της καθαρότητας, της ισορροπίας και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Περισσότερες λεπτομέρειες για την κουζίνα και το μπαρ του νέου χώρου θα σας γράψουμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.