«Orexi by Baxevanis» στην Καμπέρα

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης εκπροσωπεί συχνά την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό. Τελευταία του «στάση» η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, όπου κάνει τα πρώτα του βήματα ένα εστιατόριο με το όνομά του και τη χαρακτηριστική του γευστική «γραφή».

«Orexi by Baxevanis» στην Καμπέρα

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης εκπροσωπεί συχνά την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό. Τελευταία του «στάση» η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, όπου κάνει τα πρώτα του βήματα ένα εστιατόριο με το όνομά του και τη χαρακτηριστική του γευστική γραφή.

«Orexi by Baxevanis» στην Καμπέρα - εικόνα 1
© Lean Timms

Μαζί του πήρε χαρούπι, αρμύρα, κορινθιακή σταφίδα, κριθάρι κι έναν ξυλόφουρνο (είναι, άλλωστε... σήμα-κατατεθέν). Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, μαζί με την ομάδα του ταξιδεύουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέχρι την Καμπέρα στήνοντας το «Orexi by Baxevanis», μια ελληνική γωνιά σε λευκό και μπλε μέσα στο «Hellenic Club» της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, το οποίο αριθμεί 55.000 μέλη σε μια πόλη 380.000 κατοίκων. Στο μενού; Γεύσεις με την ιδιόχειρη υπογραφή του σεφ, ο οποίος πατάει πάντα στην ουσία της παράδοσης, βλέποντάς τη με τη δική του ματιά.

«Orexi by Baxevanis» στην Καμπέρα - εικόνα 2
© Lean Timms

Σιφνέικα ρεβίθια με πικάντικη φέτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και κρεατόπιτα με μπαχαρικά, ρόδι και κουκουνάρι, μουσακάς αλλά και μοσχαράκι στιφάδο σε πουρέ μανιταριών είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που σερβίρονται στο εστιατόριο, το οποίο προωθεί και το ελληνικό κρασί με μια λίστα που αποτελείται μόνο από ελληνικές ετικέτες, ενώ σε επόμενη φάση θα έχει και τα sides του – ζαχαροπλαστείο, φούρνο και ντελικατέσεν. Χαρακτηριστική η αγάπη του σεφ για τα βότανα και τα μυρωδικά και ήδη η ελληνική κοινότητα τον βοηθά να βρει βλίτα, άγρια ραδίκια, μάραθα και τσουκνίδες. Περισσότερα στο www.hellenicclub.com.au/orexi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.