«BarBara Que»: Βριλήσσια οn... fire

Όμορφο, άνετο, με ζωντανό παλμό και τις καθημερινές, προσεγμένα πληθωρικό, με καλή σχέση ποιότητας-τιμής: burger στα ωραία του, ζουμερό και κρεατένιο, σε ένα από τα πιο αξιόλογα σενάρια της πόλης.

«BarBara Que»: Βριλήσσια οn... fire

Όμορφο, άνετο, με ζωντανό παλμό και τις καθημερινές, προσεγμένα πληθωρικό, με καλή σχέση ποιότητας-τιμής: burger στα ωραία του, ζουμερό και κρεατένιο, σε ένα από τα πιο αξιόλογα σενάρια της πόλης.

«BarBara Que»: Βριλήσσια οn... fire - εικόνα 1

Αν το ψάξεις, θα δεις ότι για την καταγωγή της λέξης «barbecue» έχουν γραφτεί πολλά. Η επικρατούσα άποψη λέει ότι προέρχεται από το «barbacoa», με το οποίο περιέγραφαν οι Ισπανοί κατακτητές τον τρόπο που σιγόψηναν το κρέας οι αυτόχθονες της Καραϊβικής, αλλά στα Βριλήσσια θα σου πουν και μια άλλη, για μια μάγισσα στο Νιου Τζέρσεϊ, την Barbara Que, που βρέθηκε στην πυρά όπως βρέθηκαν και όλες οι υπόλοιπες. μόνο και μόνο διότι έκανε κάτι που κάποιος, κάποτε, θεώρησε περίεργο­. Και από τότε οι συντοπίτες της κάθε φορά που ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που άναβαν για να ψήσουν κρέας τη μνημόνευαν, μέχρι που συν τω χρόνω προέκυψε το barbecue. Αυτή η αλά urban dictionary ιστορία κρύβεται πίσω από την έξυπνη επιλογή ονόματος κι έρχεται στο «BarBara Que» με σοβαρές προθέσεις, αγκαζέ με αμερικάνικο Black Angus.

Ευρύχωρο, κλεισμένο με μαύρο τζαμωτό, βιομηχανικό με ρετρό αναφορές, από τις mix & match καρέκλες στα καπέλα των φωτιστικών, αυτό το διεπίπεδο «σαλονάτο» μπεργκεράδικο έχει πολλές γωνιές για να διαλέξεις. Μου αρέσει που τρως και στην μπάρα, η οποία σε προδιαθέτει με πολύ άνετα stools.
Όσο για την ανοιχτή κουζίνα, με σεφ τον Στέλιο Μάνδαλο, έχει τα δικά της θέλγητρα. Τα Magic mushrooms, μανιτάρια Portobello γεμιστά με μείγμα τυριών, κρέμα μανιταριού και αρκετό θυμάρι, σαν μίνι σουφλέ, είναι ζουμερά και νόστιμα και μετά... αρχίζει ο χορός του Black Angus: τρυπώνει, τρυφερό, στα burritos, τα οποία συνοδεύει χειροποίητη guacamole με κόλιαντρο, κόβεται εσκαλόπ και συγκατοικεί­ στην καλο-ανακατεμένη σαλάτα «Barbara que» με διάφορων λογιών σαλατικά, ντοματίνια, νιφάδες τυ­ριού και βινεγκρέτ βαλσάμικου-μελιού σε σωστή ποσότητα, που αφήνει στο στόμα ευχάριστη γλύκα και στη συνέχεια προφανώς γίνεται burger.

Το κρεολέζικης έμπνευσης burger που δοκίμασα, με ήπια πικάντικη σάλτσα, κινέζικο λάχανο, ντομάτα και μους τυριού ήταν πλούσιο σε γεύση, αρκούντως κρεατένιο και –πράγμα βασικό– medium όπως ζητήθηκε.

«BarBara Que»: Βριλήσσια οn... fire - εικόνα 2

Έχοντας κλείσει δύο χρόνια μπεργκερο-ιστορίας, στo «ΒarBara Que» πλέον ποντάρουν λίγο παραπάνω στο κρέας κι έτσι θα βρεις, εκτός από rib eye, flap, flank και picanha, αν και αντί για πουρέ ανακατεμένο­ με BBQ sauce (και τραγανά κρεμμύδια για συντροφιά) θα προτιμούσα απλό πουρέ. Ούτως ή άλλως, το κρέας (κι εδώ το ψήσιμο ήταν σωστό) και μόνο με λίγο χοντρό αλάτι στέκεται μια χαρά.

Το modern banoffee, αφράτο κι ελαφρύ, με καλοφτιαγμένο κρεμέ μπανάνας και τραγανό νουγκά με καρπούς κακάο, είναι πολύ καλό φινάλε σε ένα σενάριο αρκετά κλασικό σε ταυτότητα, με μια μικρή... εμμονή με τα τυριά και αρκετά συγκρατημένο ως προς τα καυτερά, σίγουρα όμως από τα πιο ποιοτικά στην κατηγορία του. Θα μπορούσε να πλουτίσει τη συλλογή του και με κάποιες πιο τολμηρές προτάσεις, κι έτσι πάντως επιλογές σου δίνει αρκετές. Και μόνο που κυκλοφορούν τα buns με το καρφωμένο μαχαίρι τριγύρω σου νιώθεις κάπως σαν τον Αρθούρο μπροστά στο Εξκάλιμπερ.

Εθν. Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 2130349058. Τιμή: € 18-30.

Περισσότερες πληροφορίες

BarBara Que

Εθν. Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.