Σε ανοδική τροχιά το «Nikkei»

Το ατμοσφαιρικό περουβιανο-εμπνευσμένο μπαρ-εστιατόριο του Κολωνακίου μπήκε στη δεύτερη χρονιά του, με τις μηχανές της κουζίνας του στο maximum και η εξέλιξη είναι οφθαλμοφανής.

Σε ανοδική τροχιά το «Nikkei»

Το ατμοσφαιρικό περουβιανο-εμπνευσμένο μπαρ-εστιατόριο του Κολωνακίου μπήκε στη δεύτερη χρονιά του, με τις μηχανές της κουζίνας του στο maximum και η εξέλιξη είναι οφθαλμοφανής.

Σε ανοδική τροχιά το «Nikkei» - εικόνα 1

Με μια εξωτική πλεξούδα από κοσμικά vibes, ωραίες μουσικές, δυνατή μπάρα κι έθνικ ζεστασιά –την οποία του κεντάνε τα πλεκτά ψάθινα φωτιστικά, τα ξύλινα πάνελ που μοιά­ζουν με κομμάτι αργαλειού­ και όλα τα λατινογενή μοτίβα που εικονογραφούν την περουβιανή του κατεύθυνση– το «Nikkei» του Γιάννη Μωράκη και του Γιώργου Μελισσάρη έχει όλο το πακέτο. Στη δεύτερη χρονιά του όμως έχει και μια κουζίνα πιο ώριμη. Aν πέρυσι, τουλάχιστον στην αρχή που το επισκέφθηκα εγώ, μιλούσε με την ελαφριά βραχνάδα του πρωτοεμφανιζόμενου επί σκηνής, τώρα ανεβαίνει level με ένα μενού πιο πολυφωνικό, με άλλες αισθητικές και γευστικές συμμετρίες αλλά και ωραίες εντάσεις. Ο Θάνος Στασινός, στη δεύτερη χρονιά του στην κουζίνα, στοχεύει πιο ψηλά και το αποτέλεσμα τον επιβεβαιώνει. Το σεβίτσε λαβράκι με choclo (περουβιανό καλαμπόκι), leche de tigre, τσιπς από γιούκα και κόλια­ντρο, πλούσιο σε αρώματα και σπιρτόζικες οξύτητες, είναι έξοχο.

Σε ανοδική τροχιά το «Nikkei» - εικόνα 2

Ωραιότατο και το ταρτάρ surf & turf με τόνο και βοδινό wagyu (αν και στην περίπτωσή μας ο τόνος κέρδιζε στα σημεία, αφού το λάδι τρούφας σκέπαζε κάπως τη χάρη του κρέατος), πλούσιο σε γεύση το nigiri με φουαγκρά, φινετσάτα τα χτένια με την ένταση ενός πουρέ αβοκάντο/ουασάμπι, μανιτάρια shiitake κονφί και σουσάμι με κίμτσι. Πολύ νόστιμα βρήκα και τα ντάμπλινγκ gyoza με βαθιά γεύση, γεμισμένα με μαύρο χοίρο, μανιτάρια king oyster και dashi. Τα alternative buns, γεμιστά με πανσέτα και αγγούρι τουρσί, περασμένα λίγο από το τηγάνι για να τραγανίσουν, μπορεί να μην κερδίζουν εύσημα λεπτότητας, αλλά έχουν τη φάση τους, κι είναι πολύ νόστιμα. Το ζουμερό χοιρινό pata negra με sobrasada και η ψητή-καπνιστή πάπια με τρουφάτη miso σε φέρνουν όμορφα μέχρι τα επιδόρπια. Εκεί σπεύδω να δηλώσω την αδυναμία μου για το λεπτά αρωματικό, ελαφρύ, σχεδόν άγλυκο opalis yuzu & lemon sorbet.

Σε ανοδική τροχιά το «Nikkei» - εικόνα 3

Ο Σπύρος Κερκύρας και η ομάδα του κρατάνε και φέτος­ τα ηνία της μπάρας με τη φοβερά cool Μαίρη Ταλαιπώρου στην εκτέλεση. H λίστα­ με τα κοκτέιλ ήταν ακόμη under construction τη βραδιά που βρέθηκα εγώ στο «Nikkei», oπότε μετά το πρώτο (ορεκτικό) Negroni με Carpano Antica Formula και Punt e Mes ξαναδιά­λεξα το παλιότερο πολύστροφο hit ονόματι «Nikkei Sour», με Pisco Mosto Verde εμβαπτισμένο σε πράσινο τσάι με εσπεριδοειδή, καβουρντισμένο ανανά και καυτερή πιπεριά, αβγό, ροζ γκρέιπφρουτ και σιρόπι μπίρας με ζάχαρη από κοκοφοίνικα. Θα επιστρέψω, λοιπόν, για να δοκιμάσω τη νέα κολεξιόν και όχι μόνο.

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107239366. Τιμή: € 35-45.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.