«Cascara»: casual με γούστο

Ένας όμορφος, industrial-vintage χώρος που αγαπά τον καφέ, τις comfort γεύσεις και τα κοκτέιλ ντεμπουτάρει στα Μελίσσια.

«Cascara»: casual με γούστο

Ένας όμορφος, industrial-vintage χώρος που αγαπά τον καφέ, τις comfort γεύσεις και τα κοκτέιλ ντεμπουτάρει στα Μελίσσια.

«Cascara»: casual με γούστο - εικόνα 1

Κάσκαρα λέγεται το κέλυφος του κόκκου του καφέ, το περικάρπιο. Κι αυτός ο καινούργιος all-day χώρος των Μελισσίων, τον οποίο έχουν διαμορφώσει οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, το σερβίρει και σε ρόφημα (ένα τσάι από… καφέ, γλυκόπιοτο και αρωματικό), και σε κοκτέιλ, μιξαρισμένο με ρούμι, λάιμ, σπιτική μαρμελάδα πορτοκαλιού και σιρόπι κανέλας.

«Cascara»: casual με γούστο - εικόνα 2

Ξύλο, δέρμα, τουβλάκι για background, αναπαυτικές πολυθρόνες και ιδιαίτερα φωτιστικά εικονογραφούν την casual διάθεση του «Cascara», στήνοντας ένα industrial-vintage εσωτερικό «τοπίο». Όσο για την επιμέλεια της κουζίνας, την έχει αναλάβει ο Άρης Τσανακλίδης. Το μενού παίζει στο ταμπλό ενός καθημερινού φαγητού με αίσθηση comfort food, που καλύπτει την απόσταση από μια μανιάτικη τραβηχτή πίτα με σύγκλινο μέχρι ένα ταρτάρ με ασιατικά αρώματα κι από ένα ριζότο μανιταριών σε μια αργοψημένη πανσέτα με σος teriyaki. Περισσότερες λεπτομέρειες για το φαγητό θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

φωτό: Σταύρος Κωστάκης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.