«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά

Η κρεατική πολυφωνία είναι αναμφισβήτητα το φόρτε του και τα νέα πιάτα που προστέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο μενού μπαίνουν δυναμικά στην κουβέντα.

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά

Η κρεατική πολυφωνία είναι αναμφισβήτητα το φόρτε του και τα νέα πιάτα που προστέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο μενού μπαίνουν δυναμικά στην κουβέντα.

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 1

Σκέψου μια κέντα με streetfood, κοψίδια κι ωμότητες, steaks και μαγειρευτά. Καλορυθμισμένο, σταθερό σε επιδόσεις, με προσεγμένες πρώτες ύλες και ψησίματα κι έναν κατάλογο φουλ κρεατικών αποχρώσεων με καλή σχέση-ποιότητας τιμής, το «Bar.b.q» έχει το εξής ατού: ένα μοντέλο δράσης στο κλίμα της εποχής, με ερεθίσματα για κάθε τύπου και προδιαγραφής κρεατοφάγο. Στην κρεατική αρχειοθήκη του θα βρεις από πιτάκια Καισαρείας μέχρι τορτίγιες γεμιστές με flank steak και από μπολονέζ με salciccia μέχρι μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, rib eye από Black Angus και tri-tip sirloin από το Κάνσας.

Τώρα που πήρε να χειμωνιάζει­ ο Νεκτάριος Δανιηλίδης θα σου φτιάξει και μοσχαρόσουπα, που αριβάρει στο τραπέζι κλεισμένη στο κόκκινο κατσαρολάκι της, με μάγουλα και ουρά που λιώνουν στο στόμα και στιλ κλασικό –κλασικότατο–, με ψιλοκομμένο καρότο, πατάτα και σέλινο, σήμα κατατεθέν κατευναστικής θαλπωρής (€ 7,80). Την καριέρα της μόλις ξεκίνησε και μια δικής του εκδοχής porchetta, με τρυφερή σάρκα και απαλά βοτανικά αρώματα (€ 8,20), όπως και μια παρτίδα μοσχαρίσια φιλετάκια που αποκτούν λίγο πιο αιχμηρό στιλ, με πρόβειο βούτυρο και χοντρό αλάτι (€ 78 το κιλό), τα οποία θα ικανοποιήσουν τους φαν του είδους. Εγώ, πάντως, θα στρέψω την προσοχή τους στην προβατίνα την ίδια, που αυτήν τη σεζόν έγινε burger. Αρχετυπικό πράγμα για τον Έλληνα, σε πάει στο ένστικτο.

Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, 2109319675.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 2

Carpaccio
Ιταλιάνικη αυτού ωμότητα μεν, με ελληνικό άρωμα δε: το λεπτοκομμένο μοσχάρι, αντί για παρμεζάνα, το σερβίρουν με «τυρί της τρύπας», ελαφρώς αλμυρή κρητική γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης με πολύ πλούσια γεύση (€ 13,90).

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 3

Μανιτάρια
Τρυφερό mix από πορτομπέλο, πλευρώτους και brown beech (καφετιά shimeji) με σάλτσα honey-miso, τη γλυκύτητα της οποίας κοντράρει ωραία λίγη gorgonzola dolce, σε ένα σύνολο πληθωρικό, που ευτυχώς δεν γίνεται υπερβολικό (€ 9,20).

«Bar.b.q»: Η κάμαρα με τα κρεατικά - εικόνα 4

Βurger
Ναι. Αλλά burger με μπιφτέκι προβατίνας. Burger... αύτοχθον. Με το ωραίο παστράμι του Σαρήμπογια από τη Δράμα και κυμινάτο αϊολί για συνοδεία, ζουμερό, γενναιόδωρο σε γεύση, πρωτότυπο, cool-παραδοσιακό (€10,90).

Περισσότερες πληροφορίες

Bar.b.q

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 4 εστιατόρια για κορυφαίο sushi σε ειδικές τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για επίσκεψη σε 4 από τα καλύτερα εστιατόρια για sushi στη χώρα, με ειδικά μενού που κάνουν τις τιμές… sashimi.

26/09/2024

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα 15 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την κουζίνα της χώρας, πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις Χρυσού Σκούφου με άρωμα ελληνικό.

Ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στην Αθήνα: "Fellows" και Cine Πολεμικό σε μια απολαυστική συνάντηση γεύσεων και σινεμά

Το "Fellows" και ο θερινός Cine Πολεμικό προσφέρουν την τέλεια συνδυαστική πρόταση για ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στην πόλη.

5 γευστικές αποδράσεις στο Περιστέρι

Από casual all-day χώρους μέχρι εστιατόρια που προτείνουν ασιατικές γεύσεις, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην περιφέρεια

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – τόσο που… σ’ αυτά τα κορυφαία εστιατόρια ψαριού της περιφέρειας, δε θα μείνει ούτε λέπι!

5 εστιατόρια στο Χαλάνδρι που αξίζει να δοκιμάσεις

Από ιταλικές και μεξικάνικες γεύσεις μέχρι cozy brunch spots, το Χαλάνδρι προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα εστιατόρια για κρέας της Ελλάδας σε μοναδικές τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Και για να περάσουμε κατευθείαν στο ψητό, ελάτε να σημειώσουμε μαζί τα καλύτερα εστιατόρια για κρέας της χώρας.