Ο «Μουσικός περίδρομος» βγαίνει στο «Βalcony»

Το βιβλίο-ταξίδι στη μαρμίτα του ρεμπέτικου του σεφ Νίκου Φωτιάδη παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10/10 στο εστιατόριο της οδού Βεΐκου.

Ο «Μουσικός περίδρομος» βγαίνει στο «Βalcony»

Το βιβλίο-ταξίδι στη μαρμίτα του ρεμπέτικου του σεφ Νίκου Φωτιάδη παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10/10 στο ελληνικό εστιατόριο της οδού Βεΐκου.

Ο «Μουσικός περίδρομος» βγαίνει στο «Βalcony» - εικόνα 1

Το ρεμπέτικο κατέγραψε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας, ανάμεσά τους και το φαγητό. Άλλοτε συνέδεσε νοστιμιές με θελκτικές γυναίκες. Άλλοτε το χρησιμοποίησε με σκωπτικό τρόπο. Το τραγούδησε όμως αρκετά. Ο σεφ Νίκος Φωτιάδης άκουσε, έψαξε, αφουγκράστηκε τις λαχτάρες, τις γλύκες και τις πίκρες της μουσικής μας παράδοσης κι έβαλε συνταγές δίπλα σε γνωστά ή πιο σπάνια τραγούδια. Δίπλα στο «Όταν περνώ για να σε ιδώ, αχ πώς με βασανίζεις, έχεις κεφτέδες στη φωτιά, αχ Κατερίνα μου γλυκιά και γλυκοτηγανίζεις» διαβάζεις πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια, η «Μπαρμπουνάρα» του 1920 έρχεται αγκαζέ με οδηγίες για μπαρμπουνο-μακαρονάδα και το «Είσαι αφράτη σαν φραντζόλα», του 1940 αυτό, με χάσικο ψωμί.

Το βιβλίο «Ο μουσικός περίδρομος», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τόπος, περιλαμβάνει κι ένα CD με επιλεγμένα τραγούδια σε σύγχρονες επανεκτελέσεις από τους Γιάννη Κότσιρα, Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη κ.ά. και παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10/10 (7.30 μ.μ.) στο εστιατόριο «Balcony». Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι γεύσης Άρτεμις Τζίτζη και Θάλεια Τσιχλάκη αλλά και ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν με τραγούδια από το CD του βιβλίου το μουσικό σχήμα Ρεμπετιέν, η Χαρούλα Τσαλπαρά και ο Παναγιώτης Διαμάντης, ενώ ειδικά για την ημέρα θα εκτίθενται στο χώρο τα χειροποίητα λαϊκά όργανα της Αθανασίας Μπόλια.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.