«360° Cocktail Bar»: Γευστικό πανοραμίκ

Ακρόπολη στα καλύτερά της αλλά και προσεγμένο­ ελληνικό φαγητό, ωραία κοκτέιλ και ανθρώπινο buzz σε μια ταράτσα στο Μοναστηράκι που την προίκισαν οι... μοίρες, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

«360° Cocktail Bar»: Γευστικό πανοραμίκ

Ακρόπολη στα καλύτερά της αλλά και προσεγμένο­ ελληνικό φαγητό, ωραία κοκτέιλ και ανθρώπινο buzz σε μια ταράτσα στο Μοναστηράκι που την προίκισαν οι... μοίρες, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

«360° Cocktail Bar»: Γευστικό πανοραμίκ - εικόνα 1

Eίναι από τα καλύτερα spots για οπτικό σέρφινγκ. Η βιομηχανικών αποχρώσεων ταράτσα του «360° Cocktail Bar», η οποία, κρεμασμένη πάνω από το γιουσουρούμ, συνεχίζει το μοτίβο των κάτω ορόφων πατώντας… μια στο ξύλο και μια στο μέταλλο, είναι από μόνη της υπερ-ατού. Ιδίως από την πλευρά του σταθμού του Ηλεκτρικού, εκεί όπου βρίσκονται τα τραπέζια του εστιατορίου, έχεις φάτσα κάρτα την Ακρόπολη με τις πλακιώ­τικες στέγες στα πόδια της. Εκατοντάδες φορές να τη δεις, πάλι σε αφήνει άφωνο. πόσο μάλλον εδώ που η εικόνα είναι ανεμπόδιστη και κοντινή. Άπειρες, λοιπόν, οι selfies και οι φωτογραφίες. Tα κλικ δεν σταματάνε όλο το βράδυ…

Τα κοκτέιλ που φτιάχνει η ομάδα­ του μπαρ με τη λουλουδιασμένη­ σκεπή δίνουν και παίρνουν στα stands γύρω από τα δέντρα και στα τραπέζια του ποτού. Και αφού η ιδέα του κήπου παίζει αρκετά, βάζουν φυτικές πινελιές και στις συνταγές τους. Το πικάντικο Heat Wave π.χ., με βότκα και mescal, πιπεριές jalapenos και lime, έχει ριγανάτες αποχρώσεις και στην Τhyme Margarita οι οξύτητες του γκρέιπφρουτ και του λάιμ συναντούν το καρδάμωμο και το θυμάρι.

Το σέρβις είναι καλοσυντονισμένο, φιλικό και πανταχού παρόν και η ένταση της μουσικής επιτρέπει την κουβέντα. Ο χαμηλός φωτισμός πριμοδοτεί τη θέα, έχει ωστόσο την παρενέργεια ότι δυσκολεύεσαι λίγο να διαβάσεις τον κατάλογο. Η κουζίνα, με σεφ τον Γιάννη Πατσόπουλο, έχει πράγματα να πει. Κατά βάση ελληνική, σύγχρονης λογικής, μοντάρει με δημιουργική διάθεση ρεβίθια, αμπελόφυλλα, τυριά από διάφορα σημεία της Ελλάδας, τραχανά και μουσακά (π.χ. φτιάχνει έναν ενδιαφέροντα χορτοφαγικό μουσακά με γλυκό τραχανά, ψητή μελιτζάνα, κολοκύθι, σάλτσα ντομάτας και σχετικά λεπτή μπεσαμέλ).

Από τα επιδόρπια, τώρα­, που είναι αρκετά, ξεχώρισα το παρφέ σεμιφρέντο με ξηρούς καρπούς και βερίκοκο και το καλοφτιαγμένο, αρωματικό σουφλέ πορτοκάλι με παγωτό μπίτερ σοκολάτας. Υπάρχει όμως και μια συμπαθητική τριλογία από μίνι τσιζκέικ (φράουλα, φιστίκι, γιαούρτι-αμύγδαλο) ή ένα ωραία υγρό κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας για όσους θέλουν τα γλυκά τους λίγο πιο γλυκά.

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρα­κίου, 2103210006. Τιμή: € 28-35.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

«360° Cocktail Bar»: Γευστικό πανοραμίκ - εικόνα 2

Χέλι καπνιστό
Έρχεται με μαύρη ταραμοσαλάτα και ρεβιθάδα (τα ρεβίθια με το κρεμμυδάκι τους, γλυκοφάγωτα, κρατάνε ωραία στο δόντι) σε μια σύνθεση με ωραίες εντάσεις και μπόλικο ελληνικό χρώμα.

«360° Cocktail Bar»: Γευστικό πανοραμίκ - εικόνα 3

Κριθαρότο γαρίδας
Με ντοματίνια κονφί, γλυκανισάτες νότες και σάλτσα από κατίκι Δομοκού, πιο απλό σε ύφος, καλοφτιαγμένο, γευστικό, είναι καλή ιδέα αν θέλετε να φάτε κάτι ήπιο και αρκετά ελαφρύ.

«360° Cocktail Bar»: Γευστικό πανοραμίκ - εικόνα 4

Αρνάκι γάλακτος
Ζουμερό, τυλιγμένο μαζί με λαδοτύρι Μυτιλήνης σε αμπελόφυλλο, έχει για συνοδεία ογκρατέν baby πατάτες, μανιτάρια, τραγανό πράσο και σάλτσα από μέλι και δεντρολίβανο. Πληθωρικό, νόστιμο, καταφέρνει να μη σε βαραίνει.

Περισσότερες πληροφορίες

360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.