Syros GrEATings: Νόστιμη Σύρος

Το φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού που διοργανώνεται στις 16-18/9 στο αρχοντικό κυκλαδονήσι ξεδιπλώνει τα πολλά πρόσωπα της γευστικής του κουλτούρας.

Syros GrEATings: Νόστιμη Σύρος

Το φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού που διοργανώνεται στις 16-18/9 στο αρχοντικό κυκλαδονήσι ξεδιπλώνει τα πολλά πρόσωπα της γευστικής του κουλτούρας.

Syros GrEATings: Νόστιμη Σύρος - εικόνα 1
Τα λουκούμια είναι το πλέον χαρακτηριστικό γλύκισμα της Σύρου

Αν ετοιμάζεστε για τριήμερο στη Σύρο στα μέσα του μήνα, να ξέρετε ότι στο νησί θα σας περιμένουν με τις κατσαρόλες τους στη φωτιά. Στις 16-18/9 η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού Σύρου «Τερψιχόρη» διοργανώνουν το φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού Syros GrEATings. Δεκαεπτά εστιατόρια του δικτύου Aegean Cuisine στην Ερμούπολη και στα χωριά θα προσφέρουν ειδικά μενού εμπνευσμένα από την παράδοση του νησιού, που στις σελίδες της γευστικής του ιστορίας κρύβει πολλές νοστιμιές κι ιδιαιτερότητες, ταπεινές κι αρχοντικές, με χρώματα ανατολίτικα και δυτικά, θαλασσινά και στεριανά, κι έχει σκοπό να σας πάει γευστικό σουλάτσο από τις μπεκάτσες στο ψάρι, κι από τις μαϊντανοσαλάτες και τις καππαροσαλάτες, στις λιαστές ντομάτες που τηγανίζονται σε κουρκούτι, τις αετόπιτες (πίτες με ψάρι και λαχανικά), τις γιαχνιστές αμπελοκορφάδες, τους πασπαλάδες με μάραθο και αμπελοφάσουλα και το τιριτίμ (ομελέτα με κολοκυθάκια).

Syros GrEATings: Νόστιμη Σύρος - εικόνα 2
Μαϊντανοσαλάτα

Αξίζει επίσης να περάσετε από την έκθεση φωτογραφίας «Φάτε μάτια Σύρο» στο Δημαρχιακό Μέγαρο και την έκθεση για το διάσημο συριανό λουκούμι –εμβληματικό, μαζί με τη χαλβαδόπιτα, γλυκό του νησιού– στο Βιομηχανικό Μουσείο, ενώ από τις επιμέρους εκδηλώσεις του φεστιβάλ, μπορείτε να παρακολουθήσετε live μαγειρέματα και να γνωρίσετε τοπικά προϊόντα στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς στις 17/9 στις 5-9.30 μ.μ., αλλά και να μάθετε περισσότερα για το Ελληνικό πρωινό της Σύρου στις 18/9 στο κυλικείο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Φωτογραφίες από το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», εκδ. Επιμελητήριο Κυκλάδων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.