«Los Loros»: empanadas και arepas, γλυκιά μου

Ένα νέο στέκι φαγητού του δρόμου με χρώμα Βενεζουέλας και Κολομβίας έρχεται να κεντήσει στον καμβά της … πολυεθνικής, γευστικά, γειτονιάς πάνω από το Σύνταγμα.

«Los Loros»: empanadas και arepas, γλυκιά μου

Ένα νέο στέκι φαγητού του δρόμου με χρώμα Βενεζουέλας και Κολομβίας έρχεται να κεντήσει στον καμβά της … πολυεθνικής, γευστικά, γειτονιάς πάνω από το Σύνταγμα.

«Los Loros»: empanadas και arepas, γλυκιά μου - εικόνα 1

Η πρώτη του επαφή με τις γεύσεις της Βενεζουέλας και της Κολομβίας ήταν στη Νέα Υόρκη, ταξίδεψε για να τις συναντήσει στην επίσημη έδρα τους και τώρα ο Marko Rossi (που τα τελευταία χρόνια τον βρίσκαμε στην κουζίνα του «Nixon») τις φέρνει στο αθηναϊκό κέντρο μέσω του streetfood στεκιού που ανοίγει μαζί με τη Μάρω Παρασκευούδη σε λίγες μέρες στη συμβολή Ξενοφώντος και Νίκης. Αναρριχώμενα φυτά, συρματοπλέγματα και λαμαρίνες, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα «ντύνουν» το μικροσκοπικό «Los Loros», που σημαίνει «παπαγάλοι», και θα έχει έχει και το σχετικό τροπικό πνεύμα: γευστικές συνήθειες των δύο χωρών προσαρμοσμένες στα δικά μας δεδομένα.

Τι θα φτιάχνει; Πέντε λογιών τηγανητά empanadas –με φιστικοβούτυρο, αβγό, πατάτα, ρύζι, achiote και λάιμ, με ξεψαχνισμένο μοσχάρι και triguisar (κολομβιανό μείγμα μπαχαρικών), με… καρχαριάκι και καλαμπόκι κ.ά.– και arepas, ήτοι κυκλικά ψωμάκια από καλαμποκάλευρο, με διάφορες γεμίσεις και αυτά, ανάμεσα στις οποίες και pabellon, ένα παραδοσιακό βενεζουελάνικο πιάτο με φασόλια και ρύζι, αλλά κι ένας κεφτές στη λογική του φαλάφελ από μαύρα φασόλια με plantains, καλαμπόκι, κινόα, αβοκάντο και salsa picada. Όλα θα είναι gluten free.Το «Los Loros», που θα έχει και τα βενεζουελάνικα ρούμια του, και τον κολομβιανό καφέ του, θα λειτουργεί τώρα στο ξεκίνημα ώρες καταστημάτων. Ακούγεται ωραία φάση, και μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Ξενοφώντος 14 & Νίκης, 2103243232.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.