«1920»: Νέο, στα χνάρια του άλλοτε

Καινούργιο concept στο χώρο του «Bασίλαινα», με… αύρα επαναφοράς. Σε σύνδεση με την ιστορία του εστιατορίου και της οικογένειας, κινείται κάπου ανάμεσα σε μοντέρνα ταβέρνα, μεζεδοπωλείο και ουζερί.

«1920»: Νέο, στα χνάρια του άλλοτε

Καινούργιο concept στο χώρο του «Bασίλαινα», με… αύρα επαναφοράς. Σε σύνδεση με την ιστορία του εστιατορίου και της οικογένειας, κινείται κάπου ανάμεσα σε μοντέρνα ταβέρνα, μεζεδοπωλείο και ουζερί.

«1920»: Νέο, στα χνάρια του άλλοτε - εικόνα 1

Σας έχουμε γράψει ότι το εστιατόριο «Βασίλαινας» πιάνει από τον ερχόμενο Οκτώβριο πόστο στο χώρο όπου βρίσκαμε το «Αλάτσι», συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Το χώρο, ωστόσο, που τον στέγασε επί πολλές δεκαετίες στην οδό Αιτωλικού στον Πειραιά ο Θανάσης Βασίλαινας δεν θα μπορούσε να τον αφήσει… έτσι. Εκεί αναβιώνει την παλιά βερσιόν του εστιατορίου της οικογένειας, που κοντεύει πλέον έναν αιώνα. Η χρονιά που ξεκίνησε την ιστορία του ως μπακαλοταβέρνα υπογραμμίζεται στο όνομα του καινούργιου –με άρωμα νοσταλγίας– μαγαζιού: το «1920» ξεκινάει στην ταράτσα (κατά πάσα πιθανότητα στις 29/8) μια και η καλοκαιρία έχει μέλλον ακόμη. Από ό,τι μάθαμε, στη σάλα θα προστεθούν κάποιες προθήκες με τυριά, αλλαντικά και διάφορα προϊόντα εικονογραφώντας την αλλαγή και τη σύνδεση με το μπακάλικο του παππού, ενώ εκτός του καταλόγου επαναφέρουν τη λογική του table d’hôte (μεζέδες που μπαίνουν στη μέση, με ενιαίο κόστος ανά άτομο). Στο νέο concept, κάτι ανάμεσα σε μοντέρνα ταβέρνα, μεζεδοπωλείο και ουζερί, την κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Σίμος Τριανταφύλλου, βάζοντας στη «συνταγή» και κάτι από την εμπειρία του στα tapas bars της Βαρκελώνης.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.