«St’Astra Blue»: «Ζωγραφιστό» σοφρίτο με θέα!

Το καλοκαιρινό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Radisson Blu Park» σερβίρει –κάπου ανάμεσα σε πισίνα και ουρανό– μια μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές πινελιές που σου ­κεντρίζει το ενδιαφέρον.

«St’Astra Blue»: «Ζωγραφιστό» σοφρίτο με θέα!

Το καλοκαιρινό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Radisson Blu Park» σερβίρει –κάπου ανάμεσα σε πισίνα και ουρανό– μια μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές πινελιές που σου ­κεντρίζει το ενδιαφέρον.

«St’Astra Blue»: «Ζωγραφιστό» σοφρίτο με θέα! - εικόνα 1

Καθόμαστε και το τραπέζι μυρίζει φρέσκια λεβάντα. Είναι φυτεμένη­ σε μια ψηλή γλάστρα δίπλα, παρέα με άλλα βότανα και λουλούδια. Τα ηχεία παίζουν τζαζ. Τα γεωμετρικά φωτιστικά λικνίζονται στο αεράκι. Η πισίνα βάφεται μπλε ή πράσινη ανάλογα με το φωτισμό που πέφτει επάνω της και τα τραπέζια γεμίζουν σιγά σιγά με ελληνικό και ξένο κοινό. η πλειονότητα των τελευταίων φαντάζομαι ότι μένει στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρω αν το έχουν πολλοί Αθηναίοι στην ατζέντα τους το «St’Astra Blue» στο roof garden του «Radisson Blu Park». Είναι όμορφο –χωρίς να γίνει εξεζητημένο– σημείο για να χαλαρώσεις όταν σουρουπώσει, τριγυρισμένος από νυχτερινή πόλη. Ακόμη και τότε ξεχωρίζει ο όγκος του πανύψηλου ΟΤΕ στην 3ης Σεπτεμβρίου, όπως και οι φυλλωσιές του Πεδίου του Άρεως από κάτω, ενώ απέναντι έχεις το φωτισμένο λόφο του Λυκαβηττού. Και, κυρίως, η κουζίνα έχει επίπεδο.

«St’Astra Blue»: «Ζωγραφιστό» σοφρίτο με θέα! - εικόνα 2

Ο executive chef Γιάννης Λιόκας­, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά και στο χειμωνιάτικο «St’ Astra» μόλις μερικά σκαλιά πιο κάτω, προτείνει και για το καλοκαίρι μια κουζίνα με μεσογειακή ραχοκοκαλιά και αναφορές από την Ασία μέχρι την Ελλάδα. σε λίγο πιο ανάλαφρη βερσιόν. Εκείνα τα ωραιότατα χτένια με sushi rice σε στιλ «γιαλαντζί», ζωμό με lemongrass, τζελ γιαουρτιού και τσιπς ρυζιού (€ 16), π.χ., είναι μια πολύ ωραία ιδέα με... διπλά γονίδια και ο τόνος με κρέμα και σαλάτα από ρεβίθια, ponzu dressing και μαγιονέζα­ miso (€ 17) ανάλογα ενδιαφέρουσα και καλο-εκτελεσμένη περίπτωση. Το τσαλαφούτι, κρυμμένο κάτω από φράουλες tartare, καρπούζι, ντοματίνια και μια γευστική γρανίτα δυό­σμου (€ 10) ευχάριστο, σε πιο απλό στιλ.

«St’Astra Blue»: «Ζωγραφιστό» σοφρίτο με θέα! - εικόνα 3

Από τα κύρια­ πιάτα, σε σχέση με τον μπακαλιάρο με κρέμα ρεβιθάδας, σάλτσα κακκαβιάς κι ένα μικρό μπριάμ με τσορίθο, που γέρνει το σύνολο προς το ρουστίκ (€ 22), σίγουρα ξεχωρίζω το πιο φινετσάτο, καλαίσθητα παρουσιασμένο –ο σεφ μοιάζει κανονικά να το έχει… ζωγραφίσει– μοσχαράκι σοφρίτο με φιλέτο γάλακτος, πουρέ και τσιπς από μαϊντανόριζα, καμένο βούτυρο, σάλτσα τζίντζερ-σκόρδο και τζελ μηλόξιδου (€ 24). Το σκόρδο του πάντως, σοφρίτο γαρ, το θέλει λίγο παραπάνω το… ταμπεραμέντο. Παραείναι ευγενικό. Όσο για το φινίρισμα, σορμπέ μπανάνα-passion fruit αν θέλετε να δροσιστείτε κι ένα πιο ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο –σε μορφή σουφλέ–, με σιρόπι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και yuzu, με πλούσια γεύση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.