Corallo Nero: Ένα μαύρο κοράλλι με γεύση Ιταλίας

Στο καινούργιο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Coral» στο Παλαιό Φάληρο η ιταλική κουζίνα έχει το touch του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.

Corallo Nero: Ένα μαύρο κοράλλι με γεύση Ιταλίας

Στο καινούργιο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Coral» στο Παλαιό Φάληρο η ιταλική κουζίνα έχει το touch του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.

Corallo Nero: Ένα μαύρο κοράλλι με γεύση Ιταλίας - εικόνα 1

Απέναντι από την περαν­τζάδα του Παλαιού Φαλήρου, τα φοινικόδεντρα, τα κλάσικ ψητά καλαμπόκια, τη σκακιέρα του Φλοίσβου και τις γραμμές του τραμ, το «Coral» είναι ακόμη ένα σήμα κατατεθέν της παραλιακής. Από το 1963 που άνοιξε οι Αθηναίοι έχουν περάσει και περνούν άπειρες φορές από μπροστά του στις καλοκαιρινές τους αυτοκινητάδες, στον πηγαιμό ή στο γυρισμό από το μπάνιο, τον παράλιο καφέ ή τη νυχτερινή τους έξοδο κι εκείνο έχει δει την παραλιακή να αλλάζει πολλές φορές. Τώρα τελευταία το ξενοδοχείο –ανήκει στην οικογένεια του Άρη Χατζόπουλου, ψυχή του παλιού­ «El Pecado», που τώρα το έχει ρίξει­ στο ψαρομεζεδο-τσιμπολόγημα με το «Ψαρώσαμε» στη Γλυφάδα– έκανε κι εκείνο το ρεκτιφιέ του: ανακαίνισε την πλειονότητα­ των δωματίων του, έφτιαξε μια όμορφη μικρή πισίνα που θυμίζει λουτρό στα ψηλά του πατώματα κι εγκαινίασε ένα νέο καφε-εστια­τόριο στο ισόγειο, το «Corallo Nero», που χαζεύει τη θάλασσα και βλέπει λίγο ουρανό όταν ανοίγει ένα τμήμα της οροφής του.

Corallo Nero: Ένα μαύρο κοράλλι με γεύση Ιταλίας - εικόνα 2

Μάρμαρα, υφάσματα και μοτίβα­ συνδυάζονται σε ένα mix & match που αποδίδει με πιο σύγχρονο τρόπο κάποιες κλασικές­ γραμμές, ενώ κλασική είναι και η ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο γνωστός σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι κι εκτελεί ο μόνιμος συνεργάτης του Δαμιανός Σιδηροκανέλλης. Το δροσερό­ μαριναρισμένο λαβράκι, η κρεμώδης burrata με τα σαλατικά και τα ελαφροσοταρισμένα ντοματίνια, το απλό και ισορροπημένο vitello tonnato με την κάππαρη και η κλασική Caesar’s με βινεγκρέτ αντζούγιας σε βάζουν, κιόλας από την πρώτη μπουκιά, σε ωραίο mood.

Corallo Nero: Ένα μαύρο κοράλλι με γεύση Ιταλίας - εικόνα 3

Στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα τραγανά μπουρεκάκια με γέμιση τυριών και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας –σαν σπιτική– και μια πίτσα αλά «καρμπονάρα» με ωραία, τραγανή, λεπτή και νόστιμη ζύμη, κρέμα liaison και μάγουλα χοιρινού –πλούσια, πλουσιότατη–, ένα νόστιμο μαύρο ριζότο με θαλασσινά, μια σωστά ψημένη ταλιάτα κι ένα ζουμερό, γενναιόδωρο μπιφτέκι νεροβούβαλου με βαθιά γεύση, που έρχεται παρέα με τραγανές πατάτες. Η πανακότα μάνγκο (λίγο υδαρής στην περίπτωσή μας, αλλά πολύ γευστική) και το σεμιφρέντο με σος πορτοκαλιού γράφουν όμορφο φινάλε. Κλείνοντας, να πω ότι έχουν δώσει προσοχή και στον καφέ τους –την ημέρα που πήγαμε έκανε το ντεμπούτο του ο barista Άγγελος Κυπραίος–, γεγονός που μαρτυρά έξτρα φροντίδα τόσο για τους guests όσο και για τους εκτός και ότι εν γένει αποτελεί καλή περίπτωση για εστιατόριο ξενοδοχείου, με επίσης καλή σχέση ποιό­τητας-τιμής. Αν κατηφορίσετε για σουλάτσο στα Φάληρα, έχετέ το κατά νου.

Λεωφ. Ποσειδώνος 35 («Coral Hotel»), Παλαιό Φάληρο, 2109816441. Τιμή: € 25-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.