Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του ένα εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που θα χαζεύει το Κουκάκι από τα ψηλά. Το μενού υπογράφει ο Νϊκος Φωτιάδης.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του το «Βalcony». Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του σε δύο ορόφους –ο πρώτος, πιο κλασικός σε ύφος, ο δεύτερος με κάποιες πιο σύγχρονες νότες και πιο μπαρίστικες προθέσεις– και σε μια βεράντα με φυτά που βλέπει στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και στο Μουσείο Ακρόπολης, το καινούργιο εστιατόριο του Κουκακίου θα λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ. Ο κατάλογος, σε επιμέλεια του γνωστού σεφ Νίκου Φωτιάδη έχει μοντέρνο ελληνικό στιλ και πρόκειται να εμπλουτιστεί κι άλλο σιγά σιγά – την ολοκληρωμένη εικόνα του θα τη δούμε γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε chef de cuisine θα αναλάβει ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, που μέχρι τότε θα μαγειρεύει στην πολύ ιδιαίτερη «Μαριγούλα» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας κι εκείνος με τα δικά του πιάτα στο concept.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου - εικόνα 1

Μάθαμε για θεματικά «ταξίδια» σε όλη την Ελλάδα (στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία κ.α.) και ψαγμένα τοπικά υλικά, αλλά και θεματικά events (τη χειμερινή σεζόν), με το φαγητό, το κρασί, αλλά και τη μουσική στο επίκεντρο, μάθαμε και για μια entrecôte από νεροβούβαλο Κερκίνης σερβιρισμένη με κρεμμύδια γεμιστά με κόκκινο λάχανο και πατάτες με γλυκόξινο κόλιανδρο, που σκοπεύουμε να τη δοκιμάσουμε άμεσα, όπως και μια μια κολοκτύπα σε κριθαρότο με γλυκάνισο. Εντυπώσεις σύντομα...

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.