Μεσημέρι στο «Βαρούλκο»

Αν το έχεις στο μυαλό σου ως νυχτερινό γαστρονομικό προορισμό, είναι ώρα να ανακαλύψεις και την πιο προσιτή, μεσημεριανή του όψη. Στο μενού, ελληνικό σεβίτσε, εξαιρετικό καπνιστό χταπόδι, τηγανητές πατάτες με κιμά γαρίδας και άλλα στιγμιότυπα της… λιακάδας ενός δημιουργικού μυαλού.

Μεσημέρι στο «Βαρούλκο»

Αν το έχεις στο μυαλό σου ως νυχτερινό γαστρονομικό προορισμό, είναι ώρα να ανακαλύψεις και την πιο προσιτή, μεσημεριανή του όψη. Στο μενού, ελληνικό σεβίτσε, εξαιρετικό καπνιστό χταπόδι, τηγανητές πατάτες με κιμά γαρίδας και άλλα στιγμιότυπα της… λιακάδας ενός δημιουργικού μυαλού.

Μεσημέρι στο «Βαρούλκο» - εικόνα 1

Eίναι όμορφο αραξοβόλι τα μεσημέρια το «Varoulko Seaside». Το έχουμε στο νου μας να αρμενίζει σε νυχτερινά, γαστρονομικά κύματα –έτσι έχει εντυπωθεί στη γευστική αρχειοθήκη–, όμως από τότε που κατέβηκε στο Μικρολίμανο έχει κι ένα δεύτερο πρόσωπο, πιο χαλαρό, πιο προσιτό.Τα μεσημέρια, στο κομψό του ντεκ, με τη μαρίνα και τα σκάφη της σε πρώτο πλάνο, τα διάφορα artworks –το μάτι μου πάντα αγκιστρώνεται σ’ εκείνη τη χαρακτηριστική δίνη από ψαράκια του Γιώργου Κυπρή– και τα βραβεία-παράσημα του Λευτέρη Λαζάρου στους τοίχους, ακροβατεί ανάμεσα στο δημιουργικό και το… μερακλίδικο.

Πιάνεις ακριανό τραπέζι, και με ένα ωραίο ποτήρι κρασί και μια παρτίδα μοντέρνες γεύσεις με ελληνικά χρώματα γεμίζεις τα προσωπικά σου αποθέματα και ξεχνάς για λίγο ότι είσαι στην Αθήνα. Μπορείς να στρέψεις το τιμόνι προς μια καλοκαιρινή, δροσερή σούπα πεπονιού, τη γλύκα του οποίου κοντράρει η φέτα δωδεκάμηνης ωρίμανσης του Κωσταρέλου, δίνοντάς της βάθος (€ 10). Να συνεχίσεις με «ελαφρά» πειραγμένο αχινό, που έρχεται αγκαζέ με μπρουσκέτες με θαλασσινό αλάτι και εστραγκόν (€ 14) και… σε βουτάει στη θάλασσα, ή τις λεπτές φέτες καπνιστού χταποδιού που δένει φοβερά με τη μαρινάτη σε μέλι και γλυκάνισο αλμύρα και τα κουκιά τουρσί, ανεβάζοντας τα γλυκο-ξιδάτα βολτ (€ 14).

Αν υπάρχει συκώτι ψαριού –εμείς πετύχαμε από φαγκρί– σβησμένο με σόγια, που πασπαλίζεται με τραγανή τηγανητή αλμύρα, μην το χάσετε με τίποτα (από € 12, ανάλογα με το κομμάτι). Είναι ακαταμάχητο. Από τα επιδόρπια του Θοδωρή Μωϋσίδη (€ 10), ο μοντέρνας αισθητικής προσέγγισης μπακλαβάς, που εμφανίζεται σε αρωματικό σύννεφο, έχει γίνει χιτ, αλλά δοκιμάστε και το καινούργιο του handmade «ροδάκινο», που δεν είναι ακριβώς ροδάκινο.

Κι αντί να πάρετε το δρόμο της επιστροφής, ανεβείτε στο art deck στην αντίπερα όχθη του νέου πολυχώρου του «Varoulko Seaside», για ένα τετ-α-τετ με μια σειρά έργων Ελλήνων καλλιτεχνών: η έκθεση «Σπόρος», που θα διαρκέσει μέχρι τις 20/8, αναπαριστά εικαστικά τον άνθρωπο και την πορεία του στο χρόνο, υπενθυμίζοντας εικαστικά ένα στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου: «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»...

Must Try

Μεσημέρι στο «Βαρούλκο» - εικόνα 2

Σεβίτσε λαβράκι
Αλά ελληνικά «χτίζεται» με μυρωδάτη ντομάτα αφυδατωμένη, ψημένη στο φούρνο με σκόρδο, κόλιαντρο και αστεροειδή γλυκάνισο, με μερικά ζελεδάκια ούζου να βάζουν την τελική πινελιά (€ 13).

Μεσημέρι στο «Βαρούλκο» - εικόνα 3

Πατάτες τηγανητές Άνδρου
Το γεγονός ότι εμφανίζονται για πρώτη φορά από το 1987 που άνοιξε το «Βαρούλκο», χρυσαφένιες, τραγανές, με τρυφερό, γλυκοφάγωτο κιμά γαρίδας τις βάζει στα must (€ 14).

Μεσημέρι στο «Βαρούλκο» - εικόνα 4

Το ροδάκινο
Είναι φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με δεντρολίβανο. Δίπλα, πάνω σε κρέμα σοκολάτας με φουντούκι, σορμπέ ροδάκινο, καραμελωμένο ροδάκινο και μπισκότα φουντούκι-κακάο (€ 10).

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.