«Villa Grigio 46»: καλοκαίρι στην Αγίου Αλεξάνδρου

Στο καινούργιο vino e aperitivo bar του Π. Φαλήρου χαζέψαμε arty φωτογραφίες, ακούσαμε χαλαρές μουσικές, ήπιαμε Aperol Spritz και λευκή Sangria...

«Villa Grigio 46»: καλοκαίρι στην Αγίου Αλεξάνδρου

Στο καινούργιο vino e aperitivo bar του Π. Φαλήρου χαζέψαμε arty φωτογραφίες, ακούσαμε χαλαρές μουσικές, ήπιαμε Aperol Spritz και λευκή Sangria...

«Villa Grigio 46»: καλοκαίρι στην Αγίου Αλεξάνδρου - εικόνα 1

Κλεισμένο με φράχτη πρασινάδας, το καινούργιο vino & aperitivo bar του Παλαιού Φαλήρου μοιράζεται το ίδιο γκρι κτίριο με το (αδερφό) του ιταλικό εστιατόριο «Da Bruno». Τo λιλιπούτειο εσωτερικό του «Villa Grigio 46» έχει στους τοίχους του διάφορα prints καλλιτεχνών που παίζουν με το φως και το σκοτάδι κι αξίζει να μπείτε για να δείτε τα απίθανα φωτογραφικά «σχόλια» της Αργεντίνας Romina Ressia πάνω στις καταναλωτικές συνήθειες της εποχής και όχι μόνο. Μικρή, καλοκαιρινή, ζωντανή η αυλή, μια μικρή, χαριτωμένη όαση «γειτονιάς», ανάμεσα στα μαγαζιά της Αγίου Αλεξάνδρου, έχει ωραία αύρα και τα τραπεζάκια με τις μοντέρνες φερ φορζέ καρέκλες με τα γκρι μαξιλαράκια, τριγυρισμένα από φαναράκια και γλάστρες είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό πίνειν.

«Villa Grigio 46»: καλοκαίρι στην Αγίου Αλεξάνδρου - εικόνα 2

Από την ώρα που πέφτει ο ήλιος κυκλοφορούν σε ρυθμό apperitivo κλασικά Αperol Spritz κι Americano, Svegliato, δροσερά κι ανάλαφρά Bellini, αλλά και ωραία δικά τους κοκτέιλ με ιταλικές αναφορές. Δοκιμάστε και την αρωματική λευκή Sangria με φρούτα του δάσους (Chardonnay, ρούμι, χειροποίητο σιρόπι βανίλιας και αρώματα λεμονιού και δυόσμου), με τις ευχάριστες, γλυκές αποχρώσεις, κι αν προτιμάτε ένα ποτήρι κρασί, η λίστα προτείνει καμιά τριανταριά ετικέτες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία), αρκετές από τις οποίες και σε ποτήρι. Κοκτέιλ και κρασιά τα συνοδεύουν με διάφορες μπουκίτσες, όπως pecorino τυλιγμένο με καπνιστό μπέικον, tramezzini με vitelo tonnato, γλυκάκια κ.α. Ενώ λίγες μέρες αφότου πήγαμε ξεκίνησαν και τα κυριακάτικα brunch που είχαν στα σκαριά, τα οποία ξεκινούν από από τις 11 το πρωί και κρατάνε μέχρι τις 4, με live σαξόφωνο για συνοδεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.