Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία

Το όμορφο bistrot restaurant σκηνοθετεί τη φίνα γαλλική κουζίνα του με θερινή χάρη, απλώνοντας τραπεζάκια στο δροσερό κήπο που οριοθετείται από μεγάλες γλάστρες και στολίζεται με αναρριχώμενα φυτά, πολύχρωμα λουλούδια, ανάλαφρες κουρτίνες και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 1

Ο Οδυσσέας Πολυμέρης, από το 1999 που ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι του «Tartare», το οδηγεί με συνέπεια και γνώση στα κλασικά της γαλλικής κουζίνας, με το κρέας να έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα το μπιφτέκι ταρτάρ, από τα καλύτερα της πόλης, και η αυθεντική entrecote cafe de Paris είναι από τις πρώτες επιλογές. Primus inter pares, όμως, έρχεται η φοβερή βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας από ζώο 14 ετών, σιτεμένη 42 ημέρες, με μοναδικό άρτυμα το χοντρό αλάτι και την τέχνη στο ψήσιμο…

Tartare: Καλοκαιρινή γαλατική γοητεία - εικόνα 2

Έξω από το τερέν της κρεοφαγίας, το μενού προσφέρει ανάλαφρες καλοκαιρινές γεύσεις ξεκινώντας από μια παγωμένη σούπα με αγγούρι, καπνιστό σολομό και γιαούρτι και συνεχίζοντας με ωραία meatless ταρτάρ, όπως το ταρτάρ τόνου με φρέσκο μάνγκο και το ταρτάρ σολομού με γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο βραστό αβγό. Οι θεαματικές crepes Suzette, η πάβλοβα με φρούτα του δάσους και το προφιτερόλ με παγωτό και σος σοκολάτας μαζί με το χειροποίητο παγωμένο limoncello θα βάλουν κομψή σφραγίδα στη γευστική σας εμπειρία.

Παναγούλη 52, Γλυφάδα, 2109680320, www.tartare.gr, TartareAthens

Περισσότερες πληροφορίες

Tartare

Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.