«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes μας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes σας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 1

Με ασυνήθιστα ensembles κυκλοφορούν τα hot dogs στο μικρό, κολωνακιώτικο «Chef & the dog», με το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα να δίνει την αίσθηση δρόμου, τις μεταλλικές σχάρες να βάζουν τη βιομηχανική πινελιά τους και τα φωτεινά πάνελ να παραπέμπουν σε παράθυρα. Κεντάνε στον κλασικό καμβά «λουκάνικο-ψωμάκι» πολλά και διάφορα, οπότε στο κεντρικό τραπέζι και στους ξύλινους πάγκους μέσα κι έξω, στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, θα βρεθείς τετ-α-τετ μ’ ένα «πειραγμένο» truffle dog (€ 7), που πλαισιώνει το λουκάνικο με μανιτάρια σοτέ και μυρωδάτη μαγιονέζα με λάδι τρούφας, προβολόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και ένα katsu dog (€ 6) που ιαπωνίζει: το λουκάνικο πανάρεται με panko και μετά μπαίνει σε ψωμάκι με wasabi mayo, tonkatsu sauce, τουρσάκι τζίντζερ, λάχανο-καρότο και ψιλοκομμένο φύκι nori.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 2

Aπρόσμενο, πλούσιο, πικάντικο, αποτελεί πολύ καλή περίπτωση. Για κάτι πιο ελαφρύ, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα lobster rolls με ψίχα αστακού (€ 10), μαρούλι, μαγιονέζα με λίγο ξύσμα λεμονιού, αγγουράκι πίκλα και ντομάτα, αν και θα παρατηρήσω ότι μια τέτοια πρόταση μέσα στο «μπόλικο» ψωμί του hot dog χάνεται κάπως, ενώ ένα άλλο… περιτύλιγμα θα ήταν καλύτερο. Οι πιο κλασικοί τύποι μπορείτε να διαλέξετε το πληθωρικό steak house dog (€ 7) με φέτες από flank, σοταρισμένα κρεμμύδια, πιπεριά, τσένταρ και αρκετή μουστάρδα. Αν έχετε σκοπό να κάνετε γερή παρασπονδία, βάλτε δίπλα και τις αμαρτωλές τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους (€ 5,50), που περιχύνονται με chili con carne, λιωμένο τσένταρ και μπέικον, έχοντας από πάνω τους κι ένα τηγανητό αβγό. Την ψαγμένη street spirit(ed) συνταγή συμπληρώνουν κρασιά, ποτά και αρκετά δυνατές μουσικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.