«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και το γιορτάζει.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και όπως το 1996 βρέθηκε στην πρωτοπορία και μύησε τους Αθηναίους στον κόσμο του σούσι, έτσι και τώρα γιορτάζει τις δύο jap δεκαετίες του συστήνοντας πρώτο στο ελληνικό κοινό το sushi burger. Το νέο trend, που έχει γίνει… viral παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο, μεταφέρθηκε στο Σίδνεϊ και στο Λονδίνο και τώρα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα (όπως είναι φυσικό), από την πρώτη ελληνική αλυσίδα που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο sushi.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι - εικόνα 1

Tα sushi burgers, λοιπόν, φτιάχνουν δύο παχουλά δισκάκια από ρύζι αντί για ψωμάκι και ανάμεσά τους βάζουν τόνο και σολομό σε παραλλαγές, sashimi, teriyaki, tartar ή sheared, μαζί με στρώσεις από φύκια nori και wakame, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου, ανανά, αβοκάντο και άλλα φρέσκα λαχανικά συν απαλές και πικάντικες σος, ενώ υπάρχει ακόμα και veggie εκδοχή με γλυκιά ομελέτα! Έξι δια­φορετικά sushi burgers κυκλοφορούν στα τρία «Sushi Bar» σε μίνι ή σε κανονικό μέγεθος, δίπλα στα εξαιρετικά nigiri και sashimi αλλά και στα tartar και στα ceviche –τέλειο το Yioki Shiro, φιλέτο τσιπούρας με τσίλι και μαϊντανό. Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι ξεκινούν δυναμικά την τρίτη δεκαετία τους στην εμπροσθοφυλακή της Jap fusion τάσης και πετυχαίνουν κέντρο.

Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 / www.thesushibar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.